Gençlik örgütleri ABD filosuna karşı Dolmabahçe'de eylem yaptı

Gençlik örgütleri ABD filosuna karşı Dolmabahçe'de eylem yaptı
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) filosunun Ukrayna-Rusya gerginliğine karşı Karadeniz'e girmesi ve İstanbul Boğazı'nı kullanacak olması gençlik örgütleri tarafından İstanbul-Dolmabahçe'de protesto edildi.

Fikir Kulüpleri Federasyonu, Sol Genç, Türkiye Komünist Hareketi Gençliği, Devrimci Gençlik Dernekleri, Sosyalist Gençlik Dernekleri ve Devrimci İşçi Partisi'nin katıldığı eylemde, ''Emperyalizme karşı gençlik var. Biz de bu ülkenin anti emperyalist gençleri olarak bu görevi yerine getirmekte kararlıyız'' denildi. 

Eylemde okunan açıklamada, gençlik örgütleri, Ukrayna'da yaşanan çatışmaların halk için yıkım süreci oluşturma potansiyeli olduğunu söylerken, ''Donbass bölgesinde yaşanan çatışmalar, Rusya ile Ukrayna arasındaki askeri gerginlik ve ABD'nin saldırgan hamlesi sonucunda bölge halkları, yeni bir çatışmanın içine düşme tehlikesiyle karşı karşıya. Nazi sembolleri kullanan askerleri, faşist paramiliter gruplarıyla Ukrayna yönetimi, ABD ve AB'nin yönlendirmesi sonucu Rusya ve Donbass'a karşı saldırgan savaş politikaları yürütüyor'' denildi. 

Açıklamanın sonunda, ABD emperyalizminin sömürü ve yoksulluk olduğunu söyleyen gençlik örgütleri, ''Bu ülkenin gençliği emperyalizme karşı her zaman bağımsızlığı savunmuş ve dünya halklarının barış içinde ve kardeşçe yaşaması için emperyalizme karşı mücadele etmiştir. Buradan, Denizlerin 6. Filoyu denize döktüğü yerden bir kez daha ilan ediyoruz: Emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı verdiğimiz bu mücadelede kazanan biz olacağız'' dedi. 

Etiketler :