Gelen İlk Zamlar Belli Oldu! Yüzde 75, 65 ve 5 Geldi

Gelen İlk Zamlar Belli Oldu! Yüzde 75, 65 ve 5 Geldi
Seçim sonrası ekonomik zamların artmasıyla cep telefonu ve sigara fiyatları önemli ölçüde yükseldi, vatandaşlar mali sıkıntılarla karşı karşıya.

Ekonomik yönetim seçim sonrasına ertelediği zam adımlarını hayata geçirmeye başladı. Mobil iletişim hizmetleri ve sigara fiyatlarına yapılan zamlarla birlikte vatandaşlar daha fazla mali baskıyla karşı karşıya kaldılar. İşte detaylar:

MOBİL İLETİŞİM TARİFELERİNE YÜZDE 65 ZAM

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Mobil Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesini güncelledi ve cep telefonu tarifelerine yüzde 65 oranında zam yapıldı. Bu zam adımıyla birlikte iletişim maliyetleri önemli ölçüde arttı.

SİGARA FİYATLARINA 9 TL ZAM

Bir sigara markası da fiyatlarına 9 TL zam yaptı. Bu zamların arkasında vergi artışları olduğu belirtiliyor. Vergi Uzmanı Ozan Bingöl'e göre, üretici firmaların sigara satışlarına yaptıkları her 1 liralık zamın yaklaşık 80-85 kuruşu vergi olarak yansıyor.

gkyubmbxoaaqhmf-001.webp

TEKEL ÜRÜNLERİNDE FİYAT ARTIŞLARI

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar'ın verdiği bilgilere göre, Winston grubunun en pahalı sigarası 69 TL'ye yükseldi. Bu artışlar, vatandaşların tütün ürünleri üzerindeki mali yükünü daha da artırıyor.

zam3.webp

Hızlı Geçiş Sistemi'nde (HGS) alt limit fiyatlarına yapılan güncelleme duyuruldu. Özel bir banka, müşterilerine gönderdiği mesajda 100 TL olan alt limitin 3 Nisan'dan itibaren 175 TL olarak uygulanacağını bildirdi.

Saki Rakı grubuna yaklaşık yüzde 5 oranında maliyet zammının 1 Nisan itibarıyla yürürlüğe gireceğini duyurulmuştu.

HEZİMET SONRASI "KEMER SIKMAYA DEVAM" MESAJI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yerel seçimlerde iktidarın aldığı hezimet sonrasında "kemer sıkmaya devam" mesajı verdi. Bu mesaj, ekonomik yönetimin zamlarla sıkıntıları çözmeye çalıştığını gösteriyor.

Bu gelişmelerle birlikte, vatandaşlar geçim sıkıntısı ve mali baskılarla mücadele etmeye devam ediyor.

Etiketler :