Yıl 2024: Utanç Görüntüleri

Yıl 2024: Utanç Görüntüleri
Gaziantep'te yol kenarına atılan kurban deri ve hayvan atığkları büyük tepkilere yol açtı.

Kurban Bayramı’nın 2'nci gününde, mezbahanelerin de bulunduğu Sacır Mahallesi’nde yüzlerce büyük ve küçükbaş hayvana ait deriler ile karın ve bağırsaklar yol kenarına bırakıldı. Sıcak havanın etkisiyle kötü kokulara neden olan bu atıklar, mahalle halkının şikayeti üzerine belediye ekiplerini harekete geçirdi.

EVLERİMİZDE OTURAMIYORUZ

Belediye ekipleri, yol kenarlarında biriken tonlarca ağırlıktaki deri ve atıkları iş makineleriyle toplayarak temizlik çalışmalarına başladı. Toplanan deri ve atıklar kamyonlara yüklenerek çöp depolama alanına götürüldü. Mahalle sakinlerinden Sibel İnci, yol kenarlarında bırakılan kurban atıkları nedeniyle evlerinde oturamaz hale geldiklerini belirtti. İnci, "Bayramda maalesef bu görüntü ile karşılaştık. Görüntü kirliliğinin yanı sıra kötü koku nedeniyle evlerimizde oturamıyoruz," dedi.

basliksiz-1.jpg

Bir diğer mahalle sakini Bilal Son ise derilerin bölgede bulunan mezbahane esnafı ve bazı kişiler tarafından atıldığını belirterek, "Yoğun trafiğin olduğu yoldan geçenler ve çevrede oturanlar ağır kokuya dayanamıyor. Belediye ekipleri temizlik çalışması başlattı ama daha hızlı davranması gerekiyor. Görüntü kirliliğinin bir an önce ortadan kaldırılmasını istiyor ve herkesi çevre temizliği konusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz," diye konuştu.

Kaynak:DHA