Gaziantep Valiliği, açık alan etkinliklerini yasakladı

Gaziantep Valiliği, açık alan etkinliklerini yasakladı
Gaziantep Valiliği, yaptığı duyuruyla genel asayiş ve kamu düzeninin korunması amacıyla 15 gün süreyle açık alanda yapılacak etkinliklerin bazılarının yasaklandığını belirtti.

Gaziantep'te açık alanlarda yapılacak bazı etkinliklerin 15 gün süreyle yasaklandığı belirtildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, genel asayiş ve kamu düzenin korunması amacıyla bazı tedbirler alındığı duyuruldu.

Açıklamada, "5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince 23 Mayıs-6 Haziran 2019 tarihlerinde açık alanlarda yapılacak 'açık yer toplantısı, basın açıklaması, stant kurma, imza kampanyası, bildiri dağıtma, pankart asma, çadır kurma, oturma eylemi, ayırt edici önlük ve yelek giyme' gibi etkinlikler il genelinde Valiliğimizce yasaklanmıştır" ifadeleri kullanıldı. 

VAN'DA DA YASAKLANMIŞTI

Geçtiğimiz hafta Van Valiliği, her türlü gösteri ve yürüyüşün yasaklandığını duyurmuştu. Valilik, 18 Mayıs'ta yaptığı duyuruda şu ifadeleri kullanmıştı:

Anayasamızda ve kanunlarda öngörülen sınırlandırma ve yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça oluşturduğu değerlendirilen eylemler ile saldırı olaylarının önüne geçmek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerini sağlamak, terör örgütlerinin planlarını bertaraf etmek, milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin korunması ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi amacıyla 19/05/2019 tarihinden geçerli 28.05.2019 tarihi de dahil olmak üzere (10) gün süre ile Van İli coğrafi sınırları içerisinde açık alanlarda düzenlenecek yürüyüş, toplantı ve toplanmalar, basın açıklaması, oturma eylemi, stand açma vb. her türlü eylem ve etkinlikler 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/A-C maddeleri ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17. maddesine istinaden YASAKLANMIŞTIR.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İlgili Haberler
Etiketler :