Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve Türk bayrağına hakaret eden 2 kişi yakalandı
Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Siber Suçlarla Mücadele ve Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya platformlarında gerçekleştirdikleri sanal devriye sırasında iki ayrı suç içerikli paylaşımı takibe aldı. Yapılan teknik incelemeler sonucunda, paylaşımları yapan kişilerin kimlikleri ve adresleri kısa sürede belirlendi.
OPERASYONUN DETAYLARI VE ELE GEÇİRİLENLER
Polis ekipleri tarafından düzenlenen eş zamanlı operasyonda Atatürk aleyhine hakaret içerikli paylaşımlar yaptığı tespit edilen C.K. ile Türk bayrağı ve İstiklal Marşı'nın bulunduğu bir sayfanın yakılma anlarını övücü ifadelerle paylaştığı belirlenen K.T. gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ise bir adet av tüfeği ile dijital materyal olarak cep telefonu ve sim kartlara incelenmek üzere el konuldu.
Bağcılar'da kayıp ihbarı cinayetle noktalandı: Öldürüp ormana gizlemiş!
BİR KİŞİ TUTUKLANDI
Emniyetteki sorguları tamamlanan şüpheliler, "Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun" ve "Türk Bayrağını Alenen Aşağılama" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden C.K. tutuklanırken, K.T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)