Gazetecilik örgütleri Valilik önlerine çağrı yaptı: Gazeteciliği boğamayacaksınız!

Gazetecilik örgütleri Valilik önlerine çağrı yaptı: Gazeteciliği boğamayacaksınız!
LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'nde polisin şiddet uygulayarak gözaltına aldığı AFP muhabiri Bülent Kılıç'ın ardından başta Türkiye Gazeteciler Sendikası ve DİSK Basın-İş olmak üzere meslek örgütleri yarın (29 Haziran) İzmir, Ankara ve İstanbul Valilikleri önüne eylem çağrısı yaptı.

Gazetecilere şiddet uygulayan kamu görevlilerinin suç işlediği söylenen çağrıda, "Bu gidişe hep birlikte dur diyebiliriz" diye belirtilirken, İstanbul, Ankara ve İzmir'de ortak eylem çağrısı yapıldı. 

Ankara'da 11.30, İzmir ve İstanbul'da 14.00'a yapılan çağrının sloganı "Gazeteciliği boğamayacaksınız" olarak belirlendi. 

 

LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'nde AFP muhabiri Bülent Kılıç'ın polis şiddetiyle gözaltına alınmasıyla beraber tekrardan gündeme gelen gazetecilere yönelik polis şiddeti, 30 Nisan'da yayınlanan bir genelge kapsamında "Görev halindeki polisin görüntüsünün çekilmesinin yasaklanmasıyla" endişe verici bir hale bürünmüştü.

Sahada görev yapan gazetecilere yönelik polis şiddeti, neredeyse Türkiye'nin her yanında yaşanıyor. Meslek örgütleri, görev halinde olan gazetecilerin, şiddete maruz bırakılarak görev yapamayacak duruma getirilmesi ve hukuksuz gözaltı uygulamasına karşı yarın Türkiye'nin üç büyük şehrinde tepkilerini dile getirecek.