Gazeteciler 'haber'i savunuyor: Fahrettin Altun'un arazisiyle ilgili haber nedeniyle gazeteciler ifade veriyor

Gazeteciler 'haber'i savunuyor: Fahrettin Altun'un arazisiyle ilgili haber nedeniyle gazeteciler ifade veriyor
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un eviyle ilgili haberleri nedeniyle terör soruşturması açılan 4 Cumhuriyet çalışanı ifadeye çağrıldı. Gazeteciler, ifade vermek için Kamu Güvenliği Amirliği'ne gitti.

Cumhuriyet gazetesi çalışanlarına, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un, Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde yer alan Kuzguncuk’ta kiraladığı araziye yaptırdığı şömine ve çardağın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yıkılmasına ilişkin “Boğazda kaçak var” adlı haber sebebiyle soruşturma açılmış ve  gazeteciler ifadeye çağrılmıştı.

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından, haberi yapan muhabir Hazal Ocak, foto muhabiri Vedat Arık, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Olcay Büyüktaş ve Yazıişleri Müdürümü İpek Özbey tek tek aranmış ve bugün Kamu Güvenliği Amirliği’ne giderek ifade vermeleri istenmişti. Gazeteciler, bugün 'haber'lerini savunmak için Kamu Güvenliği Amirliği'ne gitti ve ifade veriyorlar.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un, Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde yer alan Kuzguncuk’ta kiraladığı araziye yaptırdığı şömine ve çardağın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yıkılmasına ilişkin Cumhuriyet gazetesinin “Boğaz’da kaçak var” başlıklı haberine ve onlarca başka habere daha getirilen erişim engelinin gerekçesinin, “coronavirüsle mücadele döneminde Avrupa ülkeleri başarısız olurken Türkiye’nin başarısını sekteye uğratmak ya da gizlemek” olduğu savunulmuştu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da Fahrettin Altun'un evinin fotoğraflarını çektiği iddia edilen ve hakkında soruşturma başlatılan CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş'a destek açıklamasında bulunduğu için hakkında "suçu ve suçluyu övme, suçu azmettirme" suçlamasıyla soruşturma açılmış ve daha sonra ifadeye çağrılmıştı.

İlgili Haberler
Etiketler :