Fahrettin Altun'un 258 liraya kiraladığı araziyle ilgili haber nedeniyle gazeteciler ifadeye çağrıldı

Fahrettin Altun'un 258 liraya kiraladığı araziyle ilgili haber nedeniyle gazeteciler ifadeye çağrıldı
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un eviyle ilgili haberleri nedeniyle terör soruşturması açılan 4 Cumhuriyet çalışanı ifadeye çağrıldı. Gazeteciler yarın ifade verecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un, Vakıflardan aylık 258 liraya kiraladığı araziye izin almadan yaptırdığı çardak ve şöminenin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yıkılmasını duyuran haber nedeniyle haklarında terör soruşturması açılan Cumhuriyet Gazetesi çalışanlarından Hazal Ocak, İpek Özbey, Vedat Arık ve Olcay Büyüktaş ifadeye çağrıldı. Dört gazeteci yarın ifade verecek.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, Twitter'dan verdiği mesajda gazetenin yarınki sayısına ait "Cumhuriyet ifadeye gidiyor" başlıklı küpürünü paylaşarak "Artık susmayacağız" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un, Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde yer alan Kuzguncuk’ta kiraladığı araziye yaptırdığı şömine ve çardağın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yıkılmasına ilişkin Cumhuriyet gazetesinin “Boğaz’da kaçak var” başlıklı haberine ve onlarca başka habere daha getirilen erişim engelinin gerekçesinin, “coronavirüsle mücadele döneminde Avrupa ülkeleri başarısız olurken Türkiye’nin başarısını sekteye uğratmak ya da gizlemek” olduğu savunulmuştu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da Fahrettin Altun'un evinin fotoğraflarını çektiği iddia edilen ve hakkında soruşturma başlatılan CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş'a destek açıklamasında bulunduğu için hakkında "suçu ve suçluyu övme, suçu azmettirme" suçlamasıyla soruşturma açılmış ve daha sonra ifadeye çağrılmıştı.

Etiketler :