Galericideki cinayet davasında savcı mütalaasını açıkladı

Galericideki cinayet davasında savcı mütalaasını açıkladı
İstanbul Esenyurt’ta, lüks otomobil satışı yapılan galerideki cinayete ilişkin görülen davanın sonuna gelindi. Savcı, iki sanıklı davada mütalaasını açıkladı. Dün görülen duruşmada, iki kardeşten birine müebbet hapis cezası; diğeri için ise beraat kararı verilmesi talep edildi.

Esenyurtta lüks otomobil satışı yapan Mustafa Serdar Kaya (40) ve Ejder Kaya’ya ait galeride dikkat çeken bir cinayet işlendi. 24 Temmuz 2022’de yaşanan olayda, işyerine gelen Serdar Akdoğan (37), 2 çocuk annesi eski eşi D. E. ile ilişkisi olduğu gerekçesi ile Mustafa Serdar Kaya ile tartışma yaşadı.

SİLAHI ALMAK İSTERKEN BIÇAKLADI
Bu esnada işyerinde bulunan Ejder Kaya da, kavgaya dâhil oldu. Ejder Kaya, elinde silah bulunan Akdoğan’ı, işyeri mutfağında aldığı bıçakla yaraladı. Akdoğan, yaralı halde işyerinden çıkmaya çalıştı.

whatsapp-image-2024-01-30-at-16-10-52.jpeg
Yaralı haldeki Serkan Akdoğan, ölüme böyle yürümüştü.

GALERİCİDE ÖLÜME YÜRÜDÜ
Galerinin içinden, kapıya doğru yönelen Akdoğan’ın yaralı hali anbean kameralara yansıdı. Akdoğan, çıkışa yakın bir noktada yere düştü. Hastaneye kaldırılan Akdoğan hayatını kaybetti.

BİR MÜEBBET BİR BERAAT TALEBİ
İki kardeşe yönelik dava açıldı. Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dün görülen duruşmasında, savcı mütalaasını açıkladı. Mütalaada, Akdoğan’ı bıçaklayarak ölümüne neden olan Ejder Kaya için ‘Kasten adam öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası talep edildi. Duruşma savcısı, Mustafa Serdar Kaya için ise beraat kararı verilmesini talep etti.

whatsapp-image-2024-01-30-at-16-10-29.jpeg
Müebbet hapis cezası talep edilen Ejder Kaya, dünkü duruşmada tahliye edildi.

TUTUKLU SANIK TAHLİYE EİLDİ
Bir sonraki duruşma için önümüzdeki mayıs ayı sonuna gün veren mahkeme, tutuklu sanık Ejder Kaya’nın da tahliyesine karar verdi. Sanıklarda

Etiketler :