Gabonlu Dina'nın Davasında Taciz Zapta Geçmedi!

Gabonlu Dina'nın Davasında Taciz Zapta Geçmedi!
Türkiye'ye üniversite okumaya gelen ve Karabük Filyos Çayı'nda ölü bedeni bulunan Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın (Dina) duruşmasındaki tek sanık Dursun Acar'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Karabük'te öldürülen üniversite öğrencisi Gabon'lu Dina'nın duruşması başladı.

Dina'nın duruşmasını takip eden Feminist Avukatlar'ın aktardığı bilgilere göre, duruşma salonuna izleyicilerin tamamı alınmadı. Mahkeme Heyeti Başkanı'nın 'Dina İçin Feminist'lere "Niye bu kadar kalabalık geliyorsunuz, ne oluyor kalabalık gelince" diyerek duruşmaya başladığı belirtildi.

'KIZIM TÜRKİYE'YE GELDİ VE KATLEDİLDİ'

Davada maktul Dina'nın babası ve annesinin katılan sıfatıyla dinlendi.. Babası, "Kızım tehditler aldı. Genç yaşta Türkiye'ye geldi ve katledildi" dedi.

Annesi ise, "Şikayetçiyim. Gabon saatiyle 20:12de görüştük ancak çok görüşme fırsatımız olmadı. Sabaha kadar aradım ancak haber alamadım. Cuma günü ağlayarak beni aradı. PTT'ye kargo için ikinci kez gitmişti. Telefonu geri almak istiyorsa onlarla yatması gerektiğini söylemişler. Sakarya'ya gitmek istemesinin nedeni kendini tehlikede hissetmesiydi. Irkçılık gördüğünü söylüyordu. Dina'yı kaybettim onu bir daha göremeyeceğim. Gerçeğin açığa çıkmasını istiyorum. O apartmanın bodrumunda ne oldu? Naaşını almaya geldiğimizde adli tıp ile birlikte geldik. Dina'nın o bodrum katında bağırdığını görmüşler. Kim onu zorla tuttu?" açıklamasını yaptı.

PTT ÇALIŞANININ TACİZİNİ KAYDA GEÇMEDİ

Avukatların, hakimin PTT çalışanlarının tacizinin anlatıldığı kısmı zapta geçmemesi üzerine olaya müdahale ettiği vurgulandı.

KARAR ÇIKTI

Savcılığın Sanık Dursun Acar'ın tutukluluk halinin devamını talep ettiği ve mahkemenin de bu yönde karar verdiği açıklandı. Davanın bir sonraki duruşması 29 Nisan'a ertelendi.

Etiketler :