FT muhabiri: Erdoğan'ın en büyük kâbusu

FT muhabiri: Erdoğan'ın en büyük kâbusu
Financial Times muhabiri, yeni albümü Anadolu Ejderi'nin yayınlayan Gaye Su Akyol'la ilgili izlenimlerini böyle paylaştı.
Gaye Su Akyol'un 2019'daki konserinden... Fotoğraf: Mariano Regidor/Redferns

Financial Times muhabiri Nick Hasted, yeni albümü Anadolu Ejderi'nin yayınlayan müzisyen Gaye Su Akyol'la İstanbul'da bir söyleşi yaptı. FT'nin internet sitesinde de yayınlanan haberde Hasted, Akyol'dan şöyle bahsetti:
"Gaye Su Akyol'u en son 2019'da İstanbul'da gördüğümde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en kötü kabusunu andırıyordu. Doğduğu bohem semt Kadıköy'de coşkulu bir kalabalığa şarkı söylerken, yarasa kanatlı gümüş bir pelerin ve ona uygun bir büstiyer giymiş, göbeği açık ve botları uyluk hizasındaydı. Cinsel olarak özgürleşmiş, kadın Türk rock'n'roll isyanının ilham verici, bilimkurgusal bir vizyonuydu."
Hasted yazısının devamında şu ifadelere yer verdi: "İstanbul'da buluştuğumuzda Akyol, 'O kostümleri giydiğimde kendi kendimin süper kahramanı oluyorum. Superman'in telefon kulübesine gidip kendi benliğini bulması gibi."

'Karanlık fikirleri umrumda değil'

FT muhabiri, Gaye Su Akyol'un 2019'da çıkardığı "Nargile" adlı şarkısının hükümet karşıtı sözler içerdiği iddiasıyla polis tarafından sorgulandığını da anımsattı. Akyol söyleşinin devamında “Fikirlerim çok açık” diye ısrar ediyor. Ben insan haklarının, kadın haklarının, queer haklarının, LBGTI haklarının koruyucusuyum. Bu benden nefret etmeleri için yeterli sebep. Ama karanlık fikirleri umurumda değil" diyor.

Akyol'un 2013'teki Gezi parkı protestolarına da katıldığını hatırlatan Hasted, şarkıcının şu sözlerine yer verdi: “Gezi'de benim gibi hisseden milyonlarca insan olduğunu anladım. Bu yüzden her gün oradaydım. Bağımsızlığımızı aramak, yaşamlarımızı ellerinden geri almak için. Çok güzeldi, çok büyüleyiciydi. Bu ülkede kalıyorsam o günler sayesindedir. Çünkü bir umut olduğunu biliyorum.”

Kaynak:halktv.com.tr Dış Haberler Servisi

Etiketler :