Flaş Yusuf Tekin iddiası! Şengör eleştirdi Ortaylı tarih verdi

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, katıldığı yayında Prof. Dr. Celal Şengör'ün Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e yönelik tepkisini değerlendirirken Tekin hakkında çarpıı bir iddiada bulundu. Ortaylı, konuya dair "Anlatmana gerek yok zaten, 1,5 seneyi bulmayacak seçimden sonra başkası gelecek. Bu parti seçilse bile eminim" ifadelerini kaydetti.

Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Prof. Dr. Celal Şengör, gazeteci Fatih Altaylı'nın YouTube programına katıldı. Söz konusu programda, Türkiye’deki eğitim sorunları işlenirken Ortaylı ve Şengör, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e tepki gösterdi.

Türkiye'nin eğitim politikasını eleştiren Şengör, “Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, liseye kadar din dersi doldurdu. Evrimi ayıklıyor, fizik dersini ayıklıyor. Bunu anlatamıyoruz” ifadelerini kaydetti. Ortaylı ise, Şengör’ün konuşması sırasında araya girerek “Anlatmana gerek yok zaten, 1 buçuk seneyi bulmayacak seçimden sonra başkası gelecek. Bu parti seçilse bile eminim. Çünkü bu partinin de avantajı şudur. 'Başka arkadaşlara da hizmet imkanı sunalım' diyorlar. Bu kadar açık” ifadelerini kullandı.

iber.webp

YENİ MÜFREDAT TARTIŞMALIYDI?

Milli Eğitim Bakanı Tekin, bir okul açılışı töreninde konuşma gerçekleştirmiş ve eğitimde fiziki altyapının tamamlandığını kaydetmişti. Şu sıralar müfredatın içeriği ve eğitimin niteliği üzerine odaklandıklarını ileten Tekin, "Müfredatımızı %35 oranında sadeleştirdik. Artık aşırı bilgi yüküyle eğitim vermek yerine, bilgiyi beceriye dönüştüren bir eğitim anlayışını benimsiyoruz. Vatanseverlikten merhamete kadar birçok değeri çocuklarımızın kazanmasını istiyoruz." açıklamasını yapmıştı.

tekin.jpg

Kaynak:halktv.com.tr