Filistinli genç Kılıçdaroğlu'ndan Nutuk istedi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 19 Mayıs'ta Filistinli genç Yusuf ile görüştü. Filistinli Yusuf, Atatürk’ün ülkesinin kurtuluşu için nasıl savaştığını bütün dünyaya anlatmak istediğini belirterek Kılıçdaroğlu'ndan Filistin'e Nutuk göndermesini istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102’nci yıldönümünde Orta Asya, Orta Doğu, Anadolu, KKTC, Trakya ve Balkanlar’da yaşayan gençlerle video konferans toplantısında bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, 10 mayıstan beri İsrail'in saldırılarına devam ettiği Filistin programa katılan Yusuf ile görüştü. 

Öncelikle İsrail'in saldırılarını kınadıkları ve Filistin'e destek oldukları için Kılıçdaroğlu'na teşekkür eden Filistinli genç Yusuf şöyle konuştu: 

"Atatürk’ün ülkesi için nasıl savaştığını bütün dünyaya anlatmak istiyorum"

"Bizim için 19 Mayıs çok önemli biz Filistin halkı olarak Atatürk’ten güç alarak ülkemizin kurtuluşa kavuşacağına inanıyoruz. Sayın genel başkanı bugün sizinle konuştuğum için çok mutluyum. Sizi uzun zamandır takip ediyorum. Atatürk’ün kurduğu bir partinin genel başkanı olarak sizden bir ricam olacak. Bütün Filistin halkına bütün dünyaya anlatmak istiyorum; bu yüzden sizden Filistin halkına Atatürk'ün Nutuk'unu göndermenizi rica ediyorum. Çünkü sayın genel başkanı Atatürk’ün ülkesinin kurtuluşu için nasıl savaştığını bütün dünyaya anlatmak istiyorum."

'Filistin halkının mücadelesini her zaman destekliyoruz'

Kılıçdaroğlu'da Filistin'e Türkçe, İngilizce ve Arapça Nutuk göndereceğini belirterek şöyle konuştu:  

"Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiği bağımsızlık mücadelesi bütün ülkelere örnek olan bir mücadeledir. Dolayısıyla 'Filistin’in ve Filistin halkının da bağımsızlık mücadelesi aynı zamanda bizim bağımsızlık mücadelemizdir' diye yorumluyoruz. Benim üniversitede okuduğum yıllarda çok sayıda Türkiye’den genç Filistin’in bağımsızlığı için Filistin’e gitmişlerdi. Onların mezarları orada orada hayatlarını kaybettiler. Dolayısıyla Filistin bizim kardeşlerimizin de mezarlarının olduğu bir ülke. Filistin’in bağımsızlığını her ortamda isteriz. Filistin halkının işgal edilen Topraklarının kurtarmasını ve bu konuda verdikleri mücadeleyi her zaman destekliyoruz." 

 

 

Etiketler :