FETÖ'nün eski yurt müdürüne hapis cezası!

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in talimatının ardından Bank Asya hesaplarında olağan dışı artış yaşandığı tespit edilen ve örgütsel sohbet toplantıları gerçekleştiren tutuklu sanık A.Ç.’ye, 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kapatılan yurdunun eski müdürünün hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verilmesine hükmedildi.

Tutuklu sanık A.Ç., Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken sanığın avukatı hazır olarak bulundu. Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını tekrarladı ve sanık A.Ç.’nin örgüt evlerinde kaldığını ve Bank Asya hesaplarında FETÖ elebaşının talimatı sonrası olağan dışı artış meydana geldiğini ifade etti.

Sanığın aynı zamanda, "mahrem imam"ların talimatıyla hareket ettiğini, örgüt üyeliğinden hakkında işlem yapılan kişilerle irtibatının belirlendiğini, örgütün gizli haberleşme sistemi "ByLock" kullanıcısı olduğunu, örgütsel sohbet toplantıları gerçekleştirdiğini, kod adı kullandığını ve FETÖ iltisakı gerekçesiyle KHK ile kapatılan yurtta müdürlük yaptığını aktaran savcı, sanığın "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan ceza almasını talep etti.

Sanık, savunmasında, FETÖ üyesi olmadığını ve örgütsel bir konumunun bulunmadığını ileterek tahliye ve beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmederek şahsın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı (AA)

Etiketler :