'FETÖMETRE'yi devreye sokan Cihat Yaycı, Genelkurmay Başkanlığı emrine atandı

'FETÖMETRE'yi devreye sokan Cihat Yaycı, Genelkurmay Başkanlığı emrine atandı
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı, görevden alınarak merkeze çekildi. Yaycı, ordudaki cemaatçilerin tasfiyesinde kullanılan 'FETÖMETRE'yi devreye sokan isim olarak biliniyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı'nın Genelkurmay Başkanlığı emrine atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Yaycı, Genelkurmay Başkanlığı emrine atandı.

Tümamiral Yaycı, Libya ile Türkiye arasındaki deniz yetki alanları sınırlandırılması anlaşmasının mimarı olarak biliniyor. 

Nedim Şener dünkü yazısında Yaycı'yı yazmıştı

Nedim Şener, Hürriyet'te dün kaleme aldığı yazısında "FETÖMETRE"yi devreye sokan Cihat Yaycı'nın Cemaat'in hedefinde olduğunu yazmıştı.

Şener, yazısında şu ifadeleri kullanmıştı:

TSK içinde sayıları iyice azalmış olan FETÖ temizliği yapanlarla özel olarak uğraşıyorlar, bazılarını savcılığa şikâyet eden bile var. Hedef alınanların başına elbette Tümamiral Cihat Yaycı’yı ve ekibini koyuyorlar. Sebebi, FETÖMETRE. 78 temel ve 273 alt kriterden oluşan ve kamuoyunda FETÖMETRE uygulaması olarak bilinen kriterlerle Deniz Kuvvetleri’nden bugüne kadar 3 bin 934 personel kamu görevinden çıkarıldı.

...İşte bu yüzden FETÖ’cüler Cihat Yaycı’yı ve FETÖMETRE’yi hedef alıyorlar. Tıpkı ankesör hat ve ByLock’un delil niteliğini yok etmek gibi FETÖMETRE’yi itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Bunu da 100’e yakın hesapla yapıyorlar.

Buraya kadar tamam, ama bundan sonrası çok tuhaf. Çünkü bunların yazdıklarını kâğıt çıktısı olarak alan ve FETÖ’cülerin hedef aldığı TSK mensuplarının özlük dosyalarına, YAŞ toplantısına giden dosyalara koyanlar da var. Uygulamanın adı da “sosyal medya taraması”. Yani FETÖ’cüler birisi hakkında Ergenekoncu, Ulusalcı, yolsuzluk yapıyor ya da siyasi bir partiye, derneğe yakın diye yazdıklarında bu dosyasına giriyor. Belki terfi edemiyor, belki emekliye ayrılıyor. Anlamadığım şu: Bu yöntemle FETÖ, TSK’dan tasfiye mi ediliyor, TSK’da tasfiye mi yapıyor?

İlgili Haberler
Etiketler :