FETÖ soruşturması yalanıyla 3 milyon liralık vurgun!

FETÖ soruşturması yalanıyla 3 milyon liralık vurgun!
Muğla’nın Menteşe ilçesinde dolandırıcılar tarafından aranarak 'Adınız FETÖ soruşturmasına karıştı' denerek kandırılan yurttaş 3 milyon lira dolandırıldı. Polis ekiplerinin, dolandırıcının yakalanması için çalışma başlattığı belirtildi .

Menteşe'de yaşayan 69 yaşındaki emekli işçi Feriştah Özdemir, dolandırıcıların hedefi oldu. 11 Eylül günü kendisini savcı olarak tanıtan bir kişi, Özdemir’i arayarak adının FETÖ soruşturmasına karıştığını söyledi ve Özdemir’i 'Sizi bu durumdan kurtarmak için bize 3 milyon lira göndermeniz lazım' sözleriyle kandırdı. 3 milyon lira dolandırıldığını anlatan Özdemir, dolandırıcıdan şikayetçi oldu.

Şikayet üzerine harekete geçen Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, bankaların genel müdürlükleri ile gerçekleştirilen görüşmelerde Feriştah Özdemir'in gönderdiği paranın tamamının kripto varlıklara aktarıldığını belirledi. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yönetiminde yapılan çalışmada, şüphelinin Salim Ö. olduğu tespit edildi ve yakalanması için çalışma başlatıldı.

Kaynak:DHA