Fetihtepe'de yeniden altyapı kesiliyor: Aceleniz nedir?

Fetihtepe'de yeniden altyapı kesiliyor:  Aceleniz nedir?
Fetihtepe Mahallesi'nde ara verilen evlerin enerjilerinin kesilmesi işlemine bugün yeniden başlandı. Belediye ekipleri polis eşliğinde mahalleye girerek, evlerin altyapı hizmetlerini kesiyor. Mahalleli ise plansız, projesiz yapılan bu işlemlerin hukuksuz olduğunu belirterek 'aceleniz niye?' diye sordu. Mahalleli yargı karar vermeden mahallenin yaşanmaz hale getirilmeye çalışıldığını savundu.

Kentsel dönüşüm kararı alınan Beyoğlu'na bağlı Fetihtepe Mahallesi'nde içinde insanların yaşadığı evlerin enerjilerini kesme işlemleri devam ediyor. Bugün enerjileri henüz kesilmemiş evlerin de altyapı hizmetlerinin kesilmesi için mahalleye belediye ekipleri polis eşliğinde girdi. Mahalleli ise bu duruma tepki gösteriyor.

Enerjiler yeniden kesiliyor

Daha önce de bu işlemin hukuksuz olduğunu dile getiren mahalleli yeni eve taşınmak için verilen kira desteğinin yetersiz olduğunu, söz konusu ücretle kiracı olamayacaklarını dile getirmiş ve evlerinde yaşlı, çocuk, hasta yaşadığını belirterek enerjinin kesilmesine karşı çıkmışlardı.

whatsapp-image-2022-06-30-at-11-10-03.jpeg

Gazeteci Umut Taştan'ın aktardığına göre bugün enerjisi henüz kesilmemiş 60 evin de altyapı hizmetleri kesiliyor. Mahalle sakinlerinden Selahattin Baylan, yapılanın hukuksuz olduğun, kentsel dönüşüme uygun olmadığını ve işlemlerin de plansız, projesiz ve sözleşmesiz yapıldığını belirtti.

'Nereye söz verdiniz? Aceleniz nedir?'

İşlemlerin kanunsuz ve hukuksuz olduğunu söyleyen Selahattin Baylan açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Biz yetkililere bundan önce ve şimdi tekrar hatırlatıyoruz. Yaptığınız uygulama hukuksuzdur. Kendi koyduğunuz kurallara, kendi yazdığınız hukuka uygun hareket edin diyoruz. Neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz? Nereye söz verdiniz? Aceleniz nedir?

whatsapp-image-2022-06-30-at-11-33-00.jpeg

'Önce planınızı, projenizi yapın'

Önce kentsel dönüşüm kurallarının gereğini olan planınızı yapın onaylayın. Projenizi yapın, sözleşmenizi yapın bütün bunlarla karşımıza gelin uygulamanızı yapın.

'Sonda yapmanız gerekeni başta yapıyorsunuz'

Ama şu anda en başta yapmanız gereken şeyi en sonda, en sonda yapmanız gerekeni en başta yapıyorsunuz. İnsanları kiraların çok yüksek olduğu, kira yardımlarının çok düşük olduğu, kiralık ev bulmanın çok zor olduğu bu koşullarda evsiz, elektriksiz, doğalgazsız bırakıyorsunuz. Bu bir zulümdür.

'Hukuk karar vermeden işi bitirmek istiyorsunuz'

Ara verdiğiniz uygulamayı bugün başlatmanızın nedeni, dün görülen duruşmada kaybedeceğinizi anlamanızdır. Çünkü dünkü duruşmada açıkça hukuk karşısında bocaladınız, haksızlığınız, hukuksuzluğunuz ortaya çıktı. Onun için hukuk karar vermeden 15-20 gün içinde burayı yaşanmaz hale getirip işi bitirmek istiyorsunuz."

Kaynak:halktv.com.tr