Fetihtepe'de kanser hastası yurttaş: Ampulümü söndürenlerin ampulünü söndüreceğiz

Fetihtepe'de kentsel dönüşüm adı altında evlerinden çıkarılmak istenen yurttaşların tepkileri sürüyor. Elektriği kesilen kanser hastası bir mahallelinin "Benim ampulümü söndürenlerin ampulünü söndüreceğiz" dediği anlar kameraya yansıdı.

İstanbul'un Beyoğlu ilçesi Fetihtepe Mahallesi'nde kentsel dönüşüm adı altında evlerinden çıkarılmak istenen yurttaşların elektrik ve doğalgazları kesildi.

Mağdur vatandaşlar tepkilerini sürdürürken, gazeteci Emre Orman, Fetihtepe’de kanser hastası bir mahallelinin "Benim ampulümü söndürenlerin ampulünü söndüreceğiz" dediği anları paylaştı.

'Çocuğumu yıkamak için ablama gidiyorum'

Evinden çıkarılmaya zorlanan kentsel dönüşüm mağduru bir anne ise suyu kesilince "Engelli çocuğumu yıkamak için ablama gidiyorum. Cumhurbaşkanı duysun, devlet bana hak vermiş. Haydar Ali Yıldız elimden alıyor" dedi.

İşçiler gitmeyi reddetti

İnşaat-İş Sendikası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Avcılar’dan 'arıza çalışması' yalanıyla Fetihtepe'deki zulme ortak edilmeye getirilen BEDAŞ işçisi kardeşlerimiz, sınıfımıza yaraşır bir tutumla 'Trafodan mahallenin elektriğini kesin' emrini 'Biz mahalleden yanayız, araçları çıkarıyoruz' diyerek reddetti" dedi.