Fatih Altaylı'dan Erdoğan'ın '50+1 değişmeli' sözlerine tepki

Fatih Altaylı'dan Erdoğan'ın '50+1 değişmeli' sözlerine tepki
Gazeteci Fatih Altaylı, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Mevcutta 50+1 mecburiyeti partileri yanlış yollara sevk ediyor. Kimin eli, kimin cebinde belli değil” sözlerini eleştirdi.

Erdoğan, Almanya'daki kritik zirvenin ardından Türkiye'ye dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "Mevcutta 50+1 mecburiyeti partileri yanlış yollara sevk ediyor. Kimin eli, kimin cebinde belli değil. Yok altılı, yok on altılı masa… Bundan sonra kim bilir daha neler çıkar? Ama oy sayısı itibarıyla 'En fazla oyu alan aday seçilir' denildiği zaman seçim hızlıca tamamlanır" ifadelerini kullanmıştı.

Gazeteci Fatih Altaylı, bugünkü yazısında Erdoğan’ın açıklamalarını şu ifadelerle eleştirdi:
"Her yaptıkları yasa ile ülkeyi farklı bir bunalıma sokan ve her yaptığından kısa bir süre sonra pişman olan bu iktidara, bir süre sonra yine pişman olacakları bir değişikliği gerçekten yaptıracak mı bu millet merak ederdim doğrusu. Oysa bana göre bunu tartışmak bile abesle iştigal.

Tartışmamız gereken çarşı pazardaki etiketler. Ve bunun büyük ölçüde sebebi olan göçmen politikaları. Kaçan yerli ve yabancı sermaye. Ve bunun sebebi olan hukuksuzluk.”

Etiketler :