Falyalı cinayetinde bir tutuklama

Falyalı cinayetinde bir tutuklama
Organize suç örgütü kurduğu iddiasıyla hakkında arama ve tutuklama kararı çıkan Sedat Peker'in videolarında adı geçen Halil Falyalı, Girne'de uğradığı silahlı saldırıda öldürülmesine ilişkin bir kişi tutuklandı.

Halil Falyalı cinayetiyle bağlantılı olduğu gerekçesiyle polis tarafından tutuklanan 49 yaşındaki Ömer Tunç, bu sabah Girne Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Mahkeme, polis tarafından cinayet sırasında kiralık bir araçla olay yerinden görülen Tunç’un soruşturma amaçlı 2 gün tutuklu kalmasına karar verdi.

Ömer Tunç’un tutukluluk duruşmasında mahkemeye bilgi veren polis müfettişi Murat Bayram, olay yerinde yapılan ilk icelemelerden elde ettiği bulguları aktardı.

Bayram, dün gece saat 18:45 sıralarında Murat Demirtaş’ın kullandığı SL 001 plakalı araca kimliği belirsiz kişiler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş edildiğini kaydetti.

Polis müfettişi Bayram, saldırı sonucu Demirtaş’ın olay yerinde, araçta bulunan Halil Falyalı’nın ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiğini söyledi.

Olay yerinde yapılan incelemede 17 adet 7.62 mm, 5 adet de 9mm çapında boş kovan bulunduğunu anlatan Bayram, olay yerinde ayrıca 9 adet 7.62 mm çapında mermi çekirdeğini bulunduğunu ifade etti.

Bayram, yargıcın sorusu üzerine Ömer Tunç’un saldırı yerinde ve zamanında kiralık bir araçla olay yerinde görüldüğünü, polise gönüllü ifade verdiğini, ifadenin teyidi ve soruşturmanın salimen sürdürülmesi için Tunç’un tutukluluğunu talep etti.

Polis Müfettişi Bayram, Falyalı ve Demir’in otopsisinin de bugün yapılacağını belirtti.

Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazan Aksun zanlının soruşturma maksatlı 2 gün tutuklu kalmasını emretti.