Faik Öztrak: Biz mitingimizi, Erdoğan'ın yaptığı yerde yapmak istiyoruz

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Halk TV'de İpek Özbey'in sunumuyla ekrana gelen Kadraj programında, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Mersin Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirmek istediği miting talebinin valilik tarafından reddedilmesine ilişkin konuştu.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Mersin Cumhuriyet Meydanı'nda yapılması karar alınan mitinge Mersin Valiliği'nden gelen ret kararını değerlendirdi. Öztrak "Cumhurbaşkanı bugün bir siyasi partinin lideri. Miting yaparken statüsü CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile aynı. Eğer o Cumhuriyet Meydanı'nda miting yapıyorsa bizim de yapmamız lazım, siyasi eşitlik bunu gerektiriyor" dedi.

Özkrak'ın ifadeleri şöyle:

"Biz AKP Genel Başkanı'nın miting yaptığı alanda miting yapmak istiyoruz. Orası neresi Cumhuriyet Meydanı. Valilik şu cevabı veriyor, 'Burası Cumhurbaşkanının miting yapabileceği bir yerdir, siz gidin stadyumun yanında miting yapın' diyor. Demek ki bu ülkede Cumhurbaşkanına rezerve alanlar var. Öyle bir saçmalık olabilir mi? Valiler şunu anlamamış vaziyetteler, Cumhurbaşkanı bugün bir siyasi partinin lideri, miting yaparken statüsü CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile aynı. Eğer o Cumhuriyet Meydanı'nda miting yapıyorsa bizim de yapmamız lazım, siyasi eşitlik bunu gerektiriyor. Yoksa bu demokrasiyle ilgili bir başka sıkıntıyı ortaya çıkarır. Onun için biz ısrarla Cumhuriyet Meydanı'nda bu mitingi yapmak için uğraşıyoruz."

Mersin Valiliği: Hukuken mümkün değil

Mersin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada ise İl Başkanlığınca planlanan mitinge izin verilmediği yönündeki açıklamaların asılsız olduğu belirtildi.

Miting düzenlenecek alanların TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin il ve ilçe temsilcilerinin görüşleri alınarak belirlendiğinin belirtildiği açıklamada, "İlimizde toplantı ve gösteri yürüyüşü güzergahları CHP Mersin İl Başkanlığının da görüşü alınarak belirlenmiş ve mutat vasıtalarla ilan edilmiştir. Bu nedenle kent merkezi Akdeniz ilçesi Cumhuriyet Meydanı miting alanı olarak belirlenmediğinden bu alanda siyasi parti mitingi gerçekleştirmek hukuken mümkün değildir" ifadesi kullanıldı.

Miting için sunulan dilekçeye yazılı yanıt verildiği belirtilen açıklamanın devamında şöyle denildi:

"CHP İl Başkanlığınca, Valiliğimize verilen 25 Kasım tarihli dilekçe ile eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu yanı miting alanında yapılmak istenen mitingin uygun görüldüğü Valiliğimizce yazılı olarak CHP İl Başkanlığına bildirildiği halde İl Başkanlığınca yapılan basın açıklamasındaki ifadelerin gerçekle bağdaşmayarak çarpıtılması talihsizliktir."