Eylem Tok Davasında Flaş Gelişme! Timur Cihantimur İçin Karar Çıktı

Oğuz Murat Aci’nın ölümüne neden olan ve annesi Eylem Tok ile birlikte ABD'ye kaçan Timur Cihantimur'un göüldüğü davadan karar çıktı.

Mahkeme Timur Cihantimur'un tutukluluk haline davam kararı verdi

ABD'YE KAÇIRILMIŞTI

Olayın sorumlusu Timur Cihantimur, annesi Eylem Tok tarafından önce Mısır'a, oradan da ABD'ye kaçırılmıştı.

DURUŞMA ETLENMİŞTİ

Annesi Tok ile birlikte 15 Haziran'da ABD'de tutuklanan Cihantimur, 18 Haziran'da hakim karşısına çıkmıştı ve mahkeme, Cihantimur'un tutukluluk halinin devamına karar vermişti.

YENİDEN HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Cihantimur'un bugün yeniden hakim karşısına çıktı. Mahkeme Timur Cihantimur'un Mahkeme, Timur Cihantimur'un tutukluluk haline devam kararı verdi.

Amerika'nın Sesi'nden Mehmet Sümer'in haberine göre; duruşmada hakim; savcının ortaya koyduğu tezleri ve Timur Cihanimur'un avukatlarının yaptığı savunmaları değerlendireceğini söyledi.

EYLEM TOK DAVASINDA NE OLMUŞTU?

Eyüpsultan'da 1 Mart'ta seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken aynı yönde ilerleyen iki araçtan birisi buradaki 3 ATV'ye çarpmış, yaralanan 5 kişiden Oğuz Murat Acı hayatını kaybetmişti.

Kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü T.C. olay yerine gelen annesi Eylem Tok'un aracıyla buradan uzaklaşıp annesiyle önce Mısır'a, ardından da ABD'ye gittikleri tespit edilmişti. Şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakı, Adalet Bakanlığınca ABD yetkili makamlarına iletilmişti. Bir süredir aranan 2 isim, 14 Haziran'da Boston'da yakalanarak tutuklandı.