Evli olduğu kadına şiddet uygulayan HDP'li Işık hakkında fezleke hazırlandı

Evli olduğu kadına şiddet uygulayan HDP'li Işık hakkında fezleke hazırlandı
Evli olduğu Ebru Işık’a şiddet uygulayan HDP Muş Milletvekili Mensur Işık hakkında ‘basit yaralama’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘hakaret’ suçlarından fezleke hazırlandı. Işık’ın dokunulmazlığının kaldırılması talep edildi.

HDP Muş Milletvekili Mensur Işık, geçtiğimiz ay evli olduğu Ebru Işık’a şiddet uygulamış ve Ebru Işık karakola giderek Mensur Işık hakkında şikayette bulunmuştu.

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu, milletvekili Mensur Işık hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Büro, Işık hakkında ‘basit yaralama’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘hakaret’ suçlarından fezleke hazırladı. Fezlekede Işık’ın dokunulmazlığının kaldırılması talep edildi.

Fezlekede şu ifadeler kullanıldı:

"Mağdur müşteki Ebru Işık’ın ifadesi Adli Tıp Kurumu raporu, mahkeme kararları ve dosya içeriği bütün olarak değerlendirildiğinde şikâyet edilen 27. Dönem milletvekili Mensur Işık’ın eşi olan Ebru Işık’a yönelik olarak fiziki şiddet uygulayarak yaralama suçunu ve hakaret suçunu işlediği yönünde yeterli ve kanuni delilin mevcut olduğu, adı geçen hakkında Anayasa'nın 83. maddesine istinaden dokunulmazlığının kaldırılması gerektiği kanaatine varılmıştır. Mensur Işık'ın basit yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve hakaret suçlarını işlediğine dair fezleke tanzimini gerektirir yeterli ve kanuni delil mevcuttur.”

Etiketler :