Evim depreme dayanıklı mı? e-Devlet AFAD deprem riski sorgulama nasıl yapılır?

Evim depreme dayanıklı mı? e-Devlet AFAD deprem riski sorgulama nasıl yapılır?
Kahramanmaraş'ta meydana gelen büyük depremlerde en az 10 ilde büyük yıkım gerçekleşti. Günlerce devam eden artçı depremlerin ardından vatandaşlar 'Türkiye Deprem Haritası'nı araştırmaya başladı. Evinin depreme dayanıklı olup olmadığını öğrenmek isteyen kişiler 'deprem riski sorgulama' ekranını aratıyor. Peki, Deprem riski sorgulama nasıl yapılır? Evim depreme dayanıklı mı nasıl öğrenebilirim?

Türkiye bir deprem ülkesi. Hemen hemen bütün illerinden aktif fay hattı geçiyor. AFAD, Türkiye Deprem Haritası’na göre ülkedeki en riski bölgeleri belirledi. Birçok kişi oturduğu konut itibarıyla binanın deprem riskini öğrenmeye çalışıyor. Peki, Deprem riski sorgulama nasıl yapılır? Evim depreme dayanıklı mı? İşte deprem riski sorgulama e-Devlet

Evim depreme dayanıklı mı?

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) bünyesinde hizmete sunulan yenilenmiş diri fay hatları haritası ile oturduğunuz yerin, binanın güvenli olup olmadığını hızlı ve kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

e-Devlet üzerinden deprem riski sorgulama nasıl yapılır?

Belirli aralıklarla Türkiye'nin birçok farklı şehrinde deprem olur. Özellikle gelecekte de yaşanabilecek olası büyük depremler, birçok insanı korkutmakta ve araştırmayı içmektedir. Özellikle deprem riski sorgulama internet üzerinden yapılmakta ve birçok bina açısından detaylı bilgi alınabilmektedir.

>> Öncelikle https://tdth.afad.gov.tr adresi üzerinden giriş yapılmalıdır.
>> Bu site üzerinden e-devlet bilgileri ile beraber giriş yapılabilir.
>> Türkiye deprem tehlike haritası sayfasına buradan doğrudan bağlantı kurulur.
>> Adres sorgulama linkine tıklamak suretiyle gerekli bilgileri buradan yazılabilir.
>> İl ve ilçe ile beraber köy ya da mahalle üzerinden bilgiler eksiksiz bir şekilde yazılmalıdır.

Bu bilgiler girildikten sonra ise kolayca işlem yapılabilir ve deprem riski sorgulama gerçekleştirilebilir. Özellikle Türkiye deprem tehlike haritasının sol üst köşesinde detaylı olarak adres girme kısmı bulunur. Bu bölümden gerekli bilgiler kısa bir süre içerisinde yazılabilir ve oturma bölgesinin deprem riski anlaşılabilir.

e-Devlet AFAD deprem riski sorgulama ekranı

e-Devlet üzerinden hizmet veren AFAD deprem riski sorgulama sayfası için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

Evim depreme dayanıklı mı?

AFAD DEPREM TEHLİKE HARİTASI

Etiketler :