Evde yaralı halde bulunmuştu. Muhammed'in ölümüyle ilgili son gelişme

Evde yaralı halde bulunmuştu. Muhammed'in ölümüyle ilgili son gelişme
Diyarbakır'da metruk evde yaralı halde bulunan sonra kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybeden 8 yaşındaki Muhammed Veli Dümez'in ölümüyle ilgili gözaltına alınan dayısı V.T., serbest bırakıldı.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde kaybolduktan sonra harabe bir evde işkence edilmiş halde bırakılan ve hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybeden 8 yaşındaki Muhammed Veli Dümez'in gözaltına alınan dayısı, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Gözaltında tutulan halanın sorgusuna ise devam ediliyor.

Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz çarşamba günü Diyarbakır Çınar’da yaşanan olayda 8 yaşındaki Muhammed Veli Dümez, harabe bir evde işkence edilmiş vaziyette bulunmuş, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Olayın ardından inceleme başlatan güvenlik güçleri, Muhammed Veli Dümez’in dayısı V.T. ve halası H.T.’yi gözaltına aldı. Gözaltına alınan zanlılardan V.T., ifadesinin ardından sevk edildiği mahkemede adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Gözaltında tutulan hala H.T.’nin ise sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

Ne olmuştu? 

22 Ocak günü akşam saatlerinde Çınar ilçesine bağlı kırsal Başalan Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Dümez ailesi çocukları Muhammed Veli'nin kaybolduğunu fark edince arama çalışmalarına başladı.

Mahalle halkının da katılımıyla yapılan aramada Muhammed Veli, metruk bir evde ağır yaralı halde bulundu. Yakınları tarafından Bismil Devlet Hastanesi'ne götürülen Muhammed Veli, tedaviye alındı. Ancak doktorların çabalarına rağmen kurtarılamadı.

İHA

İlgili Haberler
Etiketler :