Eski Turizm Bakanı Yücel: Turist getirilsin diye yabancı şirketlere 120 milyon dolar verildi!

Eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel, yurt dışında dört turizm şirketine turist getirmesi için 120 milyon dolar verildiğini açıkladı.

Eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel, Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi programında yurt dışında 4 turizm şirketine şirketine turist getirmek için 120 milyon dolar verildiğini açıkladı.

Yücel'in açıklaması şöyle:

"Türkiye'de 9 bin seyahat acentesi var bunlar şu anda kendi kaderlerine terk edilmiş durumdalar. Onlarla onların örgütleriyle hiçbir çözüm konusunu görüşmek istemiyorlar. Ama ne yapıyorlar, 4 tane yurt dışında 1'i Hollanda'da çok uygun koşullarda çok kısa sürede bir iki gün içerisinde 120 milyon dolar verdiler. 

Nedenini bir kayırmacılık olarak görüyorum. Şöyle yaptılar, Rusya'dan ve Hollanda'dan kendi bünyeleri içerisinden de uçak şirketleri olduğu için desteklenmelilermiş. Güzel, peki uçak şirketleri olduğu için desteklenecekler, bize turist getirecekler, biz turizmi bir ekonomik etkinlik olarak görüyoruz. Rusya şu anda yıl sonuna kadar çıkışlara izin vermeyeceğini açıklandı, Hollanda aynı şekilde İngiltere aynı. Yani iş kaynağında kesiliyor. Siz bir takım özel paralar vererek özel destekler vererek bir takım etkinlikler yaratmaya çalışıyorsunuz, ben bunu son derece sakıncalı buluyorum. Bu kayırma işinde özel ilişkiler de var. Burada yapılması gereken şey ayakta kalması gereken şirketleri desteklemek. Ona göre değişen koşullara göre nasıl desteklenmesi gerektiğini belirtmektir. Türkiye'nin birkaç kişiyi kayırarak kurtulması söz konusu olamaz."

Etiketler :