Eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'den çarpıcı açıklama: Ben Başbakan olacaktım...

Eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'den çarpıcı açıklama: Ben Başbakan olacaktım...
TBMM eski Başkanlarından AKP Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, çarpıcı bir iddiada bulundu.Şahin, “2008’de partimizin kapatılması durumunda yeni parti kuracaktık. Ben de genel başkan sıfatı ile, Başbakan olarak hükümeti...

TBMM eski Başkanlarından AKP Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, çarpıcı bir iddiada bulundu.

Şahin, “2008’de partimizin kapatılması durumunda yeni parti kuracaktık. Ben de genel başkan sıfatı ile, Başbakan olarak hükümeti kurmakla görevlendirilecektim” dedi.

AKP’nin 16. kuruluş yıl dönümünde konuşan Şahin, partilerinin kapatılma riskine karşı aldıkları tedbirleri anlattı.

''İşin kolay olmayacağını biliyorduk'' diyen eski TBMM Başkanı, AKP'ye kapatılma davası açıldığı dönemde yaşananları şöyle anlattı: ''O sıra başbakan yardımcısıyım. Sayın Erdoğan eski başbakanlığa beni çağırdı dedi ki; ‘Her şeye hazırlıklı olmalıyız. Yeni bir parti kuruluşuyla ilgili tüzüğü filan hemen hazırlayalım. Zaten yasaklı olacak kişiler bellidir. Onun dışındaki arkadaşlarımız bu partinin mensupları olur. Zaten biz parlamentoda yeni parti olarak da çoğunluk olacağımız için iktidar olmaya devam edeceğiz..’ Bana bir talimatı daha oldu. Eğer parti kapatılırsa pazartesi günü yeni hükûmeti kurma konusunda hazırlık yapmamı istedi. Yani Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan her türlü karara karşı hazırlıklı bir pozisyondaydı.”

Etiketler :