Eski eşini sokak ortasında defalarca bıçakladı

Sivas'ta 3 çocuk annesi Esma D. şiddet gördüğü için boşandığı eski eşi Levent Evrensel'in bıçaklı saldırısına uğradı. Olay yerinde müdahale eden yurttaşlar, Esma D.'yi saldırganın elinden kurtardı.

Sivas'ta, 3 çocuk annesi Esma D. (31), eski eşi Levent Evrensel’in (36) cadde ortasında bıçaklı saldırısına uğradı. Esma D. hafif yaralanırken, saldırı anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, 5 Eylül günü saat 18.00 sıralarında Yenişehir Mahallesi Turgut Özal Caddesi'nde meydana geldi. Esma D. yolda, şiddet gördüğü için 8 ay önce boşandığı Levent Evrensel ile karşılaştı. Levent Evrensel elindeki bıçakla bir anda Esma D.'ye saldırdı. Evrensel, yere yatırdığı Esma D.'yi vücudunun çeşitli yerlerinden yaraladı. Olaya müdahale eden vatandaşlar, Esma D.'yi saldırganın elinden kurtardı.

İhbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Hafif yaralanan Esma D. gelen ambulansla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Esma D. tedavisinin ardından taburcu edildi.

Cezaevine gönderildi

Polis tarafından gözaltına alınan Levent Evrensel, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'Bu şahsın tekrar karşıma çıkma olasılığı var'

Bu arada olay anı, çevredeki bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Esma D. sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu şahsın tekrar karşıma çıkma olasılığı var. Kendimi koruma adına dövüş dersi alabileceğim bir yer var mı? Başka türlü kendimi koruyamam" ifadelerini kullandı.

eski-esinin-bicakli-saldirisina-ugrayan-esma-yaralandi-olay-ani-kamerada-2824-dhaphoto9.jpg

'Artık rahat ve özgür yaşamak istiyorum'

Sağlık kontrolü için hastaneye giden Esma D., yaşadığı dehşet anlarını gözyaşları içinde anlattı. Eski eşinden, evli oldukları dönemde sürekli şiddet gördüğünü belirten Esma D., "Biz boşanalı 8 ay oldu. 12 yıl evli kaldık. Bu süreçte de çoğu defa şiddete maruz kaldım ama 3 çocuğum olduğu için boşanmak için kıpırdayamadım. Sonunda dayanamadığım noktaya gelince de boşanma kararı aldık ve evliliğimiz bitmişti. 'Çocuklar var. Bir şans daha ver' diyerek tekrar barışmak istiyordu. Ben de istemeyince böyle oldu. Ben karşıma tekrar çıkmasından, bana ve aileme zarar vermesinden çok korkuyorum. Bir de biz aynı mahallede oturuyoruz. Mahallelerimiz de çok yakın. O kadar çok koruma kararı aldırdım ki. Evet, her zaman beni polisler takip etmek zorunda değil ama ben artık rahat ve özgür yaşamak istiyorum. 8 ay beni rahatsız etti" dedi.

'Çok korktum hala korkuyorum'

Olay anında yaşadıklarını da anlatan Esma D., "Kolumdaki yara çok derin. Bıçak, kemiğime gelmiş. Kolum şu an şiş ve hareket ettiremiyorum. Yaralarım belki basit görünebilir ama benim yaşadığım o an çok kötü. Kurtuldum, diye sevinmiştim. Çok korktum. Hala da korkuyorum. Gece uyuyamıyorum. Artık lütfen adalet yerini bulsun. Bir daha onu görmek istemiyorum. Karşıma çıksın istemiyorum. Çocuklarımdan zaten haber alamıyorum. Ben sırf çocuklarım için katlandım bunun bütün pisliklerine. İyi bir avukat talep ediyorum ve kendimi savunmak adına dövüş eğitimi almak istiyorum" diye konuştu.

 

 

Kaynak:DHA