Erzurum'da deprem 5.1 şiddetinde deprem

Erzurum Köprüköy'de AFAD verilerine göre, 5.1 büyüklüğünde deprem oldu

AFAD'ın açıklamasına göre Erzurum Köprüköy'de 5.1 Büyüklüğünde deprem oldu. Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre ise depremin şiddet 5.2.

AFAD, Erzurum'da yaşanan depremin ardından şu ana kadar herhangi bir olumsuzluğun kendilerine bildirilmediğini açıkladı.

AFAD'a göre deprem Ağrı, Diyarbakır ve Muş'tan da hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 15.40'ta merkez üssü Erzurum'un Köprüköy ilçesi olan 5,1 büyüklüğünde Deprem kaydedildi.

Depremin 6,94 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum da "Merkez üssü Erzurum'un Köprüköy ilçesi olan 5,1 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimizi gerekli incelemeleri başlatmaları için bölgeye sevk ettik. Erzurum'umuza ve ülkemize geçmiş olsun" açıklamasında bulundu.

Erzurum Valisi Okay Memiş, depremin ardından açıklamada bulunarak birkaç köy evinde yıkım ihbarı alındığını ifade etti. Memiş, can kaybı beklemediklerini kaydetti.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ise Vali Memiş'i doğrulayarak "Bazı köylerde yıkım var. Ekiplerimizi oraya sevk ettik. Umarım can kaybı yoktur" dedi.

Deprem sonrası ise bir karayolunda heyelan olduğu anlar kameralara yansıdı.

2 kişi sağ çıkarttı

Erzurum Valisi Okay Memiş, merkez üssü Köprüköy ilçesi olan 5,1 büyüklüğündeki depremde yaralanan olmadığını, bazı evlerde hafif hasar meydana geldiğini söyledi.

Vali Memiş, yaptığı açıklamada, depremden etkilenen Topçu Mahallesi'ne ulaşmaya çalıştığını belirtti.

Toplam 4 köyde hafif hasarlar olduğunu ifade eden Memiş, "Vatandaşlarımızın çadır talepleri olabilir, devletimizin tüm birimleri sahada. Vatandaşlarımızı okullarda da barındıracak durumdayız. Yaralımız yok. Elektrik hatlarında sorun var, o sorunu gidermeye çalışıyoruz" dedi.

Kaynak:AA