Erzincan’da, köpek katliamı: Tesadüfen görüntülendi

Erzincan’da şehir çöplüğündeki sokak hayvanlarını beslemek için bölgeye giden kadın, belediyenin hayvan ambulansı ile çöplüğe ölü köpek bıraktığını görüntüledi.

Yurtdışında yaşayan ve tatil için memleketi Erzincan'a gelen isminin açıklanmasını istemeyen kadın ve oğlu hafta içinde Çağlayan yolu üzerinde bulunan Erzincan şehir çöplüğü ve katı atık toplama merkezine giderek sokak hayvanlarını beslemek istedi.

Kadın ve oğlu, bu sırada MHP’li Erzincan Belediyesi'ne ait hayvan ambulansının çöplüğe birçok poşet attığını fark etti. Ambulansın durduğu yere giden hayvansever şahit oldukları durumun karşısında sinir krizi geçirdi. Hayvan ambulansından onlarca ölü köpeğin ve canlı kedinin çöpe atıldığını gördü.

Bu sırada hayvan ambulansındaki görevliler kadınının yanına gelerek neden video çektini sordu. Çalışanlar, "Bizi ekmeğimizden mi edeceksiniz, silin videoları" dedi.

Vahşete tanıklık eden kadın "Kapıda kimse yoktu arabayla çöpün iç kısımlarına gittim ve orada perişan halde olan köpekleri besledim. Ben besleme yaparken o sırada karşı tarafımıza belediyeye ait hayvan ambulansı geldi. Ben de sevindim, 'burada yaralı sakat köpekler var onları tedaviye gelmişler herhalde' die düşündüm. Kendi aralarında konuşup daha sonra ambulansın içinde dışarıya bir şeyler atmaya başladılar. Sora geri dönüp gittiler. Ne attılar diye oraya gittim gördüklerime inanamadım adeta cehennem gibiydi orası. Kedi bile getirmişlerdi canlı canlı. Ölü köpekleri çektim ve bir baktım ambulans geri geldi ve bize kızdılar. 'Ne çektiniz?' diye. Çekmediğimizi söyledik. Ambulans görevlileri, 'Sakın kameraya çekmeyin bizi, çekip sayfalarda yayınlıyorlar sonra işimizden oluyoruz.'

Biz ısrarla görüntü çekmediğimizi söyledik ve buranın yasak olduğunu söylediler. 'Neden bu köpekler ölmüş?' dedim. Biz sokakta ölen kazaya maruz kalan köpekleri getirdik durum çok kötüydü öylece ölüleri atıp gittiler” dedi.

Barınağa akın ettiler

Haberin ardından çöplüğe giden hayvanseverler hayvanları geri istedi. Görevliler barınak önünde bekleyen vatandaşları 3 kişilik gruplar içinde içeri aldı. Birçok vatandaş, hayvan barınağına bıraktığı hayvanın barınakta olmadığı ve ölüsünün çöpte olduğu tespit etti. Barınak görevlilerine tepki gösteren vatandaşlar daha sonra barınaktan ayrıldı.

Suç duyurusunda bulunular

Hayvansever Canan Eroğlu ve bir grup arkadaşı dün Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek Erzincan Belediyesi ve barınak görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Barınaktaki hayvanların öldürülüp çöpe atıldığını belirten Canan Eroğlu şöyle konuştu: "Biz Erzincan’daki hayvanseverler barınakta olduğunu video ve fotoğraflar ile tespit ettiğimiz canlarımızı çöplükte ölü olarak gördükten sonra barınağa gittik barınak görevlileri bizi içeri aldı. Barınakta şartların çok kötü olduğunu gördük. Biz bu sırada Milli Parklar görevlilerini aradık, gelip burayı görsünler diye ama barınak görevlileri bize tepki göstererek arkadaşımızın üzerine yasaklı ırk köpeği salmaya çalıştılar. Vali bey bu konuda gereğini yapmalıdır” dedi.