Erkek Öğrenci Yurdunda İstismar Skandalı: Para Teklif Ettikleri Ortaya Çıktı!

Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunan Sugözü Ortaokul Erkek Öğrenci Yurdu’nda 10 erkek öğrenciyi şiddet ve istismara maruz bırakan 21 yaşındaki eğitmen G.R.U. hakkında 94 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İstismara uğrayan ailelere yurt tarafından susmaları için para teklif ettikleri ortaya çıktı.

Alanya'da özel bir yurtta görevli eğitmen G.R.U.'nun, geçen yıl 14 yaş altındaki 5 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülmüştü. G.R.U ifadesi alınıp serbest bırakılmıştı. Daha sonra Aile ve sosyal Hizmetler Bakanlığı 21 yaşındaki öğretmen hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

G.R.U. hakkında 9 öğrenciye yönelik 'sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel istismar', 'çocuğa karşı cinsel taciz', 'çocuğa müstehcen görüntü, yazı veya sözleri içeren ürünleri vermek ya da bunların içeriğini göstermek', 1 öğrenciye yönelik ise 'nitelikli cinsel istismar' suçlamasıyla toplam 94 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianame, Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

cgjzaadcmkk6wlv9ay6kra.webp

SUSTURMAK İÇİN PARA TEKLİF ETMİŞLER

Birgün'de yer alan habere göre, öğrencilerden birinin ismini vermek istemeyen yakını öğrencinin, istismara maruz kalan arkadaşını odadan çıkarken gördüğünü ve fail G.R.U.’nun ise pantolonun ıslak olduğunu gördüğünü aktardı. Öğrencinin yakını, "Bu olayların ardından yakınım yaşananları bize anlattı. Anında şikâyetçi olduk ancak yurda gittiğimizde G.R.U. kaçmıştı. Normalde Süleymancılara ait yurtlarda kalan bekâr hocalar, gece yurttan çıkamaz ancak biz gittiğimizde yoktu. Yurdun onu sakladığını düşündük” dedi.

Şikâyetçi oldukları gece karakola yurdun avukatının geldiğini aktaran öğrencinin yakını, “Bizi susturmak için gelmişti. Çocuklar ifade verirken konuşmamaları için ‘Bu saatte ifade almanız doğru mu?’ ve ‘Çocukların din sınavı var uyumaları gerek’ gibi şeyler söyledi. Polis ve avukat arasında kavga çıktı. Polis avukatı kovdu bir daha da gelmedi” ifadelerini kullandı.

Öğrencinin yakını son olarak şunları söyledi: “Hocalar evimize bir dönem sürekli ziyarette bulundular. Üstü kapalı bir şekilde ‘Bütün masrafları karşılayalım’ dediler. Şikâyetimizi geri çekmemiz için ise bir aracı ‘300 bin TL verebilirler neyse yapalım’ dedi.”

Etiketler :