Erkan Baş: AKP'nin fabrika ayarları zaten bu halidir

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, "AKP'nin fabrika ayarlarının bu olduğunu çeşitli dönemlerde bu fabrika ayarlarını maskeleyecek bir takım adımlar attıklarını düşünüyorum" diye konuştu

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Halk TV'de İpek Özbey ile Gündem Özel'in konuğu oldu. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Baş, "Meclis'te sosyal medya tartışmaları yaparken söylemiştim. Her şeyi kapatsalar da dumanla haberleşip yine yeneriz sizi demişti. Buluruz bir yolunu" dedi.

Baş şunları söyledi:

Cumhurbaşkanına hakaret davaları

Saat başı bir vatandaşımıza cumhurbaşkanına hakaretten dava açılıyor. İnsanın bir kendisi sorgulaması gerekmez mi? Diyelim her saat başı birileri size hakaret ediyorsa 'Acaba ben bir şey yapıyor muyum?' diye bir sorgulamak gerekir. Buradaki asıl mesele şu, yaratmak istedikleri bir korku var. Hiçbir şey söylenemez, eleştirilemez. Ne söylüyorsa hepimiz kabul etmek zorundayız algısı yaratılmaya çalışıyor. 

'Fabrika ayarları buydu'

Fabrika ayarları buydu arada vatandaşın zorlaması ile falan bir takım maskelemelere ihtiyaç duyuyorlardı. 2001 yılıydı AKP'nin kurulduğu yıl. İsim tartışması olmuştu. AK Parti mi diyelim AKP mi diyelim diye. Ben Amerikancı Karanlık Piyasacı parti demiştim. 20 yıl boyunca ki iktidarında Amerikancıdır, kesintisiz biçimde toplumda laikliği törpülemeye yönelik faaliyet yürütmüştür. Ben, AKP'nin fabrika ayarlarının bu olduğunu çeşitli dönemlerde bu fabrika ayarlarını maskeleyecek bir takım adımlar attıklarını düşünüyorum.