Eren Erdem davasında karar!

Eren Erdem davasında karar!
CHP PM üyesi Eren Erdem, duruşma sonrası mahkeme heyetinin verdiği kararla “bilerek ve isteyerek örgüte yardım” suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılarak tutukluluk halinin devamına karar verildi.

FETÖ’nün 17-25 Aralık sürecinde yasa dışı ses kayıtlarını servis ettiği iddiasıyla haklarında dava açılan Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve eski CHP milletvekili Eren Erdem ile gazetenin sahibi Turan Atabey’in de aralarında bulunduğu 12 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı.

Duruşma sonrası mahkeme heyetinin verdiği kararla “bilerek ve isteyerek örgüte yardım” suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Eren Erdem, Onur Kala ile tutuksuz sanıklar Emre Erciş, Kutlu Esendemir, Turan Atabey ve avukatları katıldı.

Erdem'in avukatından karara tepki

Mahkemenin verdiği karara tepki gösteren Erdem'in avukatı Onur Cingil, "16-17 ay daha cezaevinde kalacak" dedi.

Kararı eleştiren CHP 26. dönem Milletvekili Barış Yarkadaş ise, "Söyleyecek bir söz kalmadı! Arkadaşımız hakkında bir ay önce tahliye kararı veren 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 4 yıl 2 ay hapse mahkum edildi. Eren'in tutukluluğu da devam edecek. 246 günlük çile yetmemiş gibi; üstüne bir de haksız ve hukuksuz bir ceza daha!" dedi.

60 Saniyede Gün Özeti

Etiketler :