Erdoğan'ın YKS açıklamasına gençlerden tepki: Oy yok, sandıkta görüşürüz

Erdoğan'ın YKS açıklamasına gençlerden tepki: Oy yok, sandıkta görüşürüz
Pandemi süresinde ertelenen sonra tekrar öne çekilen YKS'ye ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öğrencilerin bir ay daha sınav stresi yaşamalarının önüne geçildi" dedi.

Erdoğan, YKS öncesi video konferans yöntemiyle gençlerle bir araya geldi.

Öğrencilerden Muğla Şebnem Büyükavcı'nın "Sınav tarihimizin önce ileriye sonra geriye atılmamızın sebebi neydi? Bizler salgından dolayı YKS tarihinin ertelenmesini istedik. Bizler mi duruma endişe içinde bakıyoruz?" sorusuna Erdoğan şu şekilde yanıt verdi:

"Sevgili öğrenciler, sevgili gençler bu tür sınavların tarihi aylar öncesinden ilan edilir. YKS'nin tarihi de aynı şekilde çok önceden kamuoyuna açıklanmıştır. Koronavirüs salgını ülkemizdeki her şey gibi sınav takvimlerini maalesef etkiledi. ÖSYM tedbir amacıyla yeni bir sınav tarihi belirledi. Dünyanın ve ülkemizin önündeki belirsizlikler sebebiyle her alanda olduğu gibi sınav tarihlerinde de bu tarz tedbirli davranışlar kaçınılmazdır.

Yeni tarih belirsizliğe karşı bir tedbir olarak tespit edilmiştir. Türkiye salgınla mücadelede en başarılı ülkeler arasında yer aldı. 11 Mayıs tarihinden itibaren normalleşme takvimini açıklamaya başladık. Bu çerçevede sınav tarihleri konusunda hassas bir çalışma yürüttük. Milli Eğitim Bakanlığımız ve YÖK'te yapılan hazırlıklarda pedagoglar, öğrenciler, velilerle yoğun istişareler gerçekleştirildi.

Bunun üzerine sınav tarihi ilk açıklanan tarihe en yakın zaman olan 27-28 Haziran olarak belirlendi. Böylece yıllardır zaten ilk tarihe göre hazırlık yapan öğrencilerimizin gereksiz yere yaklaşık 1 ay daha sınav stresi yaşamalarının önüne geçildi. Sınavdan sorumlu olunacak konuların azaltılması, sınav süresinin uzatılması gibi gençlerimize pek çok avantaj sağladık. Baraj puanlarını düşürerek daha çok gencimizin girebilmesini temin ettik.

Gençlerin canlı yayına yaptığı yorumlar ise dikkatlerden kaçmadı. YKS tarihinin öne çekilmesine tepki gösteren gençler, "Oy, moy yok", "Sandıkta görüşürüz" yorumlarında bulundu. Yorumların ardından canlı yayın yorumlara kapatıldı.

 

whatsapp-image-2020-06-26-at-17-40-18.jpeg
 

Erdoğan'a rekor dislike

Erdoğan'ın "Gençlerle Video Konferans Buluşması" saat 22.35 itibariyle 19 bin like alırken, 171 bin dislike aldı.

YouTube'da yorumlar kapatıldı. 

ekran-goruntusu-1.png

whatsapp-image-2020-06-27-at-00-24-29.jpeg

Davutoğlu'ndan Erdoğan'a gönderme

AKP'den ayrılıp Gelecek Partisini kuran Ahmet Davutoğlu, Erdoğan'a imalı bir göndermede bulundu. Davutoğlu, Twitter hesabından paylaşımda, "Gençler ve her daim genç kalanlar;  onedicom ’da sizlerden gelen soruları yanıtladım. Üstelik, yoruma da açık" ifadesini kullandı.

 

Etiketler :