Erdoğan'ın hedefinde CHP var: Çanlar Bay Kemal için çalmaya başladı

Erdoğan'ın hedefinde CHP var: Çanlar Bay Kemal için çalmaya başladı
Aydın'dan konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne yaparsa yapsınlar çanlar Bay Kemal ve yoldaşları için çalmaya çoktan başladı. 2023'te kendilerini sandıkta bekleyen akıbetlerden kurtulamayacaklar" dedi. Aydın'ın "CHP'ye prim vermemesi" gerektiğini savunan Erdoğan, "Aydın 2023’te CHP’ye faturayı çok ağır kesmeli" ifadelerini kullandı.

Açılışa Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da katıldı.

Erdoğan, “Avrupa Birliği’ne karşı net 7.7 milyar dolar net dış ticaret fazlası veren bir ülkeye domates ithalatçısı demek, saman ithalatçısı yaftası vurmak cehaletten öte bir saygısızlıktır, hakarettir, bühtandır” dedi. Aydın'ın "CHP'ye prim vermemesi" gerektiğini savunan Erdoğan, "Aydın 2023’te CHP’ye faturayı çok ağır kesmeli" ifadelerini kullandı. Erdoğan, enflasyonun yüzde 7 olarak açıklandığı ABD için ise "Amerika'ya bak, enflasyon felaket" yorumunu yaptı.

Erdoğan'ın küçük çocuk üzerinden verdiği 'dindar nesil' mesajı ise dikkat çekti.

27 Mayıs askeri darbesi ve dönemin Başbakanı Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idamından CHP'yi sorumlu tutan Erdoğan, "Ey CHP bunun bedelini ama bu dünyada ama ebedi alemde ödeyeceksiniz, öyle ucuza değil. AK Parti'de siyaset yapan her bir kardeşimin Menderes ve yol arkadaşlarına kurulan tuzakları çok iyi öğrenmesi lazım. O karanlık günleri ne kadar iyi bilirsek bugün CHP'nin yürüttüğü kirli siyaseti o kadar iyi anlarız" ifadelerini kullandı.

2023'teki seçimi kazanacaklarını ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için "çanların çaldığını" söyleyen Erdoğan, "Ne yaparsa yapsınlar çanlar Bay Kemal ve yoldaşları için çalmaya çoktan başlamıştır. Ne kadar uğraşırsa uğraşsınlar, 2023'te kendilerini sandıkta bekleyen akıbetlerden kurtulamayacaklar. Bize düşen bu süreçte kendi saflarımızı sık tutmaktır" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Aydın'ın bizim kalbimizde müstesna bir yeri var. Aydın merhum Adnan Menderes gibi vatan, millet sevdalısı bir devlet adamını yetiştirmiş, Türk siyasetine kazandırmış özel bir şehirdir. Bugün merhum Başbakanımızı, yiğit zeybeğimizi kendi memleketinde bir kez daha şükranla, özlemle yad ediyoruz. Toplantımızdan sonra açılışını yapacağımız Adnan Menderes Müzesi'yle inşallah onun ismini, onun mirasını gelecek nesillere aktaracak bir eseri daha Aydın'a kazandırmanın mutluluğunu yaşayacağız.

"Milletin yüzünü güldürdük"

Milletimizi inim inim inleten tek parti faşizmin ardından Anadolu insanının yüzü ilk kez onun döneminde güldü. Tek parti karanlığından sonra milletimiz onun yüzünde aydınlığı, umudunu gördü, ilk defa kendinden bir parça gördü. Türkiye hizmetle, eserle, yatırımla ilk kez onun zamanında tanıştı. Yokluk ve yoksulluğun pençesinde kıvranan köylümüz ayağındaki çarığı ilk defa Menderes'le çıkardı. İmam hatip okulları ilk kez onun döneminde açıldı, Ezan-ı Muhammedi aslına uygun şekilde 18 yıl sonra ilk onun zamanında okundu.