Erdoğan'ı üzecek anket sonucu! Büyük düşüş...

Erdoğan'ı üzecek anket sonucu! Büyük düşüş...
Konsensus Araştırma Şirketi, son yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı. Anket sonuçlarına göre; vatandaş Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı "taraflı" buluyor. İşte anket sonuçlarının ayrıntıları...

Yapılan ankette katılımcılara başkanlık sistemi, parlamenter sistem ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarafsız olup olmadığına yönelik sorular yöneltildi. 

Vatandaşların Erdoğan'ı taraflı bulduğu, parlamenter sitemin geri gelmesini istedikleri ve başkanlık sistemini isteyenlerin oranında büyük bir düşüş olduğu görüldü. 

VATANDAŞLAR ERDOĞAN'I 'TARAFLI' BULUYOR 

Ankete katılan seçmenlerin yüzde 86.3’ü cumhurbaşkanının tarafsız olması gerektiği görüşünde. Yüzde 13.7’lik bir kesim ise cumhurbaşkanının taraflı olmasında bir sakınca görmüyor. 

Aynı ankete yanıt verenlerin yüzde 62.2’si ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkeyi yönetirken taraflı davrandığı görüşünde. “Erdoğan tarafsız” diyenlerin oranı yüzde 37.8. 

PARLAMENTER SİSTEME DESTEK YÜZDE 51.4

Ankete göre Türkiye’nin parlamenter sisteme dönmesi gerektiğini düşünenlerin oranı da yüzde 51.4. 

Konsensus’un 45’incisini yaptığı Türkiye gündemi anketi, 26 Aylül-17 Ekim tarihleri arasında bin 500 kişiyle telefon görüşmesi yoluyla tamamlandı. 81 ili kapsayan anketin hata payı yüzde 2.5. 

YENİ SİSTEME DESTEK YÜZDE 40.8’DE 

Katılımcılara sorular sorulardan biri de cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hakkındaki görüşleri oldu. Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 40.8’i sistemi desteklediğini söyledi. Yapılan referandum oylamasında ise bu rakam yüzde 51 idi. Sistemden memnun olmayanların oranı yüzde 43.3. 

Bu soruyu ‘kesinlikle memnunum’ diye yanıtlayanlar yüzde 9.1, memnun olduğunu söyleyenler yüzde %30.1’de kaldı. Ankete yanıt verenlerin yüzde 30’u memnun olmadığını, yüzde 11.5’i de kesinlikle memnun olmadığını söyledi. Yüzde 15’lik kesim ise ne memnun ne de olmadığı şıkkını tercih etti.