Erdoğan’dan yeni askerlik düzenlemesi açıklaması!

Erdoğan’dan yeni askerlik düzenlemesi açıklaması!
ABD Başkanı Trump, Suriye ile ilgili 24 saat içinde açıklama yapacağını duyurmuştu

ABD Başkanı Trump, Suriye ile ilgili 24 saat içinde açıklama yapacağını duyurmuştu. Erdoğan, katıldığı canlı yayında Trump'ın merak edilen o açıklamasına değindi ve, "Trump'ın beklenen açıklaması, DEAŞ'a karşı yeni bir zafer ilanı olabilir" dedi. Yeni askerlik düzenlemesine de değinen Erdoğan, "Özellikle 6-9-12 şeklinde belirlenmiş durumda. Bunların er-erbaş durumu söz konusu. Bunun yanında yedek subaylık söz konusu" ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı özel bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Suriye’deki gelişmelere değinen Erdoğan, ABD Başkanı Trump’ın “24 saat içinde Suriye ile ilgili bir açıklama yapacağız” açıklamasını değerlendirdi. Erdoğan, “DEAŞ’ı adeta 24 saat içerisinde temizleyeceğini sayın Trump iddia ediyor. Bu olur mu, olmaz mı ayrı konu. Zaten DEAŞ’dan orada ne kaldı ki? DEAŞ’ın artık kırıntıları var. Açıklamasında şunu kesinlikle söyleyecektir; ‘DEAŞ’a karşı zaferi kazandık’ Yani bu bir zafer ilanı olabilir” ifadelerini kullandı.

Kaşıkçı cinayeti

Programda Kaşıkçı cinayetine de değinen Erdoğan, ABD’ye yüklendi. Ellerinde belgelerin olduğunu vurgulayan Erdoğan, “CIA, daha bütün ağırlığını buna koymuş değil, ABD’nin ağırlığını koyması lazım. Elimizdeki belgelerin tümünü vermiş değiliz. Bu işi uluslararası mahkemeye taşıma noktasında kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Yeni askerlik düzenlemesi

Erdoğan yeni askerlik düzenlemesiyle ilgili de, “Belli bir noktaya tabii gelindi, nihai noktayı henüz koymuş değiliz. Dövizli ile bedelli askerliğin karşılı aynı olacak. Özellikle 6-9-12 şeklinde belirlenmiş durumda. Bunların er-erbaş durumu söz konusu. Bunun yanında yedek subaylık söz konusu. 12 ayı yedek subaylık olarak da gündeme getiriyoruz” dedi.

60 Saniyede Gün Özeti:

Etiketler :