Erdoğan'dan Venezuela açıklaması: Trump'ın bu tür açıklaması demokrasiye inanmış bir insan olarak beni de şok etmiştir

Erdoğan'dan Venezuela açıklaması: Trump'ın bu tür açıklaması demokrasiye inanmış bir insan olarak beni de şok etmiştir
Erdoğan Venezuela'da yaşanan gelişmelere ilişkin konuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Saray'da Malta Cumhurbaşkanı Marie Louise Coleiro Preca ile birlikte açıklama yaptı.

Basın toplantısı sonrasında soruları cevaplayan Erdoğan, Venezuela'daki gelişmelere ilişkin,"Trump'ın bu tür açıklaması demokrasiye inanmış bir insan olarak beni de şok etmiştir" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Bize malum 15 Temmuz darbe girişi yapılmıştı. Bu darbe girişiminde sayın Maduro bizi hemen aramış ve akabinde çıkıp gelmişti. Biz o ana kadar da Maduro ile tanışmıyorduk. O güzel bir başlangıç oldu. Ben demokrasyi bugüne kadar şöyle tanıdım. 40 yıllık siyasi geçmişim var. Sandıktan çıkana saygı duyacaksanız. Duymuyorsanız bunun adı demokrasi değildir. Dolayısyla hazmedemeyen liman ülkeleri olmak üzere sayın Trump'ın bu tür açıklaması demokrasiye inanmış bir insan açısından beni de şok etmiştir.

Rusya dönüşü Maduro'yu aradım ve dik dur dedim. Eğer demokratsak bizim de demokratların yanında yerimizi almamız gerekir. Ben Maduro'nun kendisine inanalarla beraber bu sıkıntılı anı da aşacağına inanıyorum. Şunu da söylemem lazım bize 15 Temmuz darbe girişimi yapıldığı zaman AB bizi aramadı."

Etiketler :