Erdoğan'dan salgın hastaneleri hakkında açıklama

Erdoğan'dan salgın hastaneleri hakkında açıklama
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Projesi Tüneli İlk Işık Töreni''ne video konferansla katılarak konuştu ve salgın hastaneleri hakkında açıklama yaptı.

Erdoğan dün İstanbul'da Sancaktepe, Atatürk Havalimanı ve Hadımköy'de yapımı devam eden hastaneleri gezdi. Erdoğan'ın Sancaktepe'deki şantiyeyi ziyareti sırasında çekilen bir fotoğrafta, bir yanda maskeli ve maskesiz işçiler bir arada dururken diğer yanda ise Erdoğan onlara uzaktan el sallamıştı.

Sosyal medyada görüntüler tepki almış, "sosyal mesafe değil, sınıfsal mesafe" yorumları gelmişti. Görüntülerde işçiler yan yana dururken, bazılarında da maske olmadığı görüldü. Erdoğan ile işçilerin aralarına şerit çekildi ve yaklaşık 25 metrelik mesafe koyuldu. Erdoğan bugün ''Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Projesi Tüneli İlk Işık Töreni'' için yaptığı video konferans açıklamasında, salgın için yapılmaya başlanan hastaneler hakkında da konuştu.  Erdoğan hastanelerin, sağlık turizmi için kullanılacağını açıkladı. Erdoğan şunları söyledi:

- (Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe'deki hastaneler) Bu iki hastanemiz bayram sonuna kadar açılacak. Salgın hastanelerini sağlık turizmini canlandırmak için de kullanacağız. Sağlık turizmine yönelik yurt dışından gelenler buraya uçaklarla, ambulans uçaklarla gelecekler ve buralarda tedavilerinden sonra uğurlayacağız. Bu bizim için yeni bir açılımdır. Bu yeni açılımla beraber Türkiye bu noktada sağlık üssü olma görevini yapacaktır.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Bu metro hattının devreye girmesiyle İstanbul Havalimanının ulaşım sorunu tamamen çözülmüş olacaktır. İstanbul Havalimanı'nı şehir merkezine bağlayan bu metro hattıyla İstanbul'un dünya şehri özelliğini biraz daha güçlendiriyoruz.

- Durmak yok, coronavirüs vesaire bizi durdurmuyor, yolumuza aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Gelişmiş devletlerin dahi çaresiz kaldığı salgın sürecini Türkiye olarak kendi ihtiyaçlarımızı karşılamanın ötesinde destek vererek yaşadık.

"İstanbul şehirlerden bir şehir değildir"

- İstanbul'un gücüne ve potansiyeline inanmayan hiç kimsenin bu şehre layık olduğu hizmeti verebilme imkanı yoktur. İstanbul mazeret değil hizmet bekler. Aşık olduğunuz zaman dağ falan dayanmıyor, aynı şekilde 70 metre yerin altında bütün bu tünelleri TBM'lerle delerek maksadımıza maksudumuza ulaşıyoruz.

- İstanbul şehirlerden bir şehir değildir. Bu şehrin anlamını kavramak için sadece gözünüzle siluetine bakmanız yetmez. Ancak tüm kalbinizle bakarsanız bu şehre nüfuz edebilirsiniz. Biz 40 yıldır bu şehrin hizmetindeyiz. 1994'ten beri Büyükşehir Belediye Başkanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak İstanbul'u hak ettiği seviyeye çıkarmanın gayreti içindeyiz.

Etiketler :