Erdoğan'dan İstanbul seçimi yorumu: 31 Mart'ı kurban etmek istemiyoruz

Erdoğan'dan İstanbul seçimi yorumu: 31 Mart'ı kurban etmek istemiyoruz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD 25. Genel Kurulu'nda konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

MÜSİAD her mücadelemizde yanımızda oldu. 15 Temmuz'da beraberce dayanışma içinde verilen mücadele asla unutulamaz. Gözlerin hep üzerinde olduğu coğrafyada yaşama mücadelesi veriyoruz. Ekonomide attığımız adımlarla hem milletimizi zenginleştirdik hem de devletimizi güçlendirdik. Sokakların karıştırılmasından, sınırların tacizine ve kanlı darbe girişimine kadar akla gelmeyecek saldırılara maruz kaldı. Milletimiz bu tezgahı gördü. Kardeşliğine sahip çıkarak bu oyunu bozdu.

İSTANBUL SEÇİMLERİ

Biz hiçbir zaman milletin iradesi üzerinde bir irade tanımadık, tanımayacağız. Usulsüzlüklerle 31 Mart'ı kurban etmek istemiyoruz. Ana muhalefet partisi çıkmış tehdit ediyorlar. YSK Başkanı kendilerine yapılan tehdit karşısında niçin yazılı açıklama yaparak, 'Nasıl bizi tehdit edersiniz?' demiyor. Her şey ortadayken bunu takip etmeyelim mi?

Yüzde 1 ile bile seçimlerin iptal edildiği yerler var. Burası ilçe değil, belde değil. Bu zamana kadar konuşmadım. Hep sustum ama artık yetti! Burada şaibe var. Bunlara eyvallah mı diyelim? Ortada bir yolsuzluk var ve bu yolsuzluğun ortadan kaldırılması hem Yüksek Seçim Kurulu'nu aklayacaktır hem de milletimizin gönlü ferah hale gelecektir.

Bizim hayatımız desteğini milletten almayan vesayetle mücadele ile geçmiştir. Her şey ortada. Zaten İstanbullu 39 ilçenin 25 tanesini bize verdi. Çoğunluk belediye meclis üyesi bize verildi.

Biz YSK'nın vereceği kararı bekliyoruz. Biz milli iradenin gasp edilmesine engel olmaya gayret ediyoruz. 

"BEDEL ÖDEYECEKLER"

Bu mesele beka meselesidir. Kandil'den nasıl talimatlar verildiğini gördünüz. Böyle bir beka meselesi ortadayken buna karşı biz sessiz mi kalacağız. Böyle kolay kabul edilebilir bir şey değil. İstiklal Marşımızı okumaktan çekinenler bu ülkede beka meselesinin taklitçileri değil de nedir? Bunun HDP'de olmasına alıştık ama CHP'de de artık aynısı oluyor. İşte CHP'nin Adalar'da ki adayı... İstiklal Marşımızın karşısında dahi duruşu olanlar. Allah'ın izniyle bir bedel ödeyecek 31 Mart seçimlerinin sounçları üzerinden yeni hayaller kuruyorlar. 

"BAHÇELİ İLE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"

Cumhur İttifakı üzerinde spekülasyona girmek isteyenlere de sesleniyorum. Boşuna uğraşmayın. Siz bizim ittifakımızı bozamayacaksınız. Biz Sayın Bahçeli ile bundan sonra da aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.

"ÇARŞIDAKİ, PAZARDAKİ, MUTFAKTAKİ SIKINTILARI BİLİYORUM"

Enflasyonda tüketici fiyatlarında düşüş eğilimi malum sürüyor. Üretici fiyatlarını dizginlemeye başladık. Çarşıdaki, pazardaki, mutfaktaki sıkıntıları çok iyi biliyorum. Bu sıkıntıları önceliklerimizin en başına aldık. Milletimizin seçim değil geçim derdinde olduğu şuuruyla çalışıyoruz.

Etiketler :