Erdoğan'dan "Abbas yolcu" yazan vatandaşa hakaret davası!

Erdoğan'dan "Abbas yolcu" yazan vatandaşa hakaret davası!
Sosyal medyadan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafını paylaşarak "Abbas yolcu" yazan vatandaşa, Cumhurbaşkanına hakaret davası açıldı.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2014 yılında Cumhurbaşkanlığına seçilmesinin ardından rekor düzeye ulaşan ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasına bir yenisi daha eklendi.

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre;  31 Mart yerel seçimlerinin öncesinde sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki kişisel hesabı üzerinden Erdoğan’ın fotoğrafını paylaşarak ‘Abbas yolcu’ yazan yurttaşa, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla dava açıldı.

Aydın’da Nazilli Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın iddianamesinde, ‘Abbas yolcu’ sözü için “Yapılan paylaşımın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onur, şeref ve saygınlığına saldırı şeklindeki sözlerdir” tanımlaması yapıldı. Dava dosyasında, 2 Mayıs’ta Adalet Bakanlığı tarafından verilen ‘soruşturma izni’ de yer aldı.

BİR YILDA 26 BİN SORUŞTURMA

Açılan davaya TBMM Adalet Komisyonu üyesi ve CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, tepki gösterdi. Bülbül, AKP’nin getirdiği Yargı Paketinin bu gibi soruşturmaların gölgesinde yürüdüğünü ifade etti. Bir yurttaşa ‘Abbas Yolcu’ yazdığı için dava açılmasının kabul edilemez olduğunu belirten CHP’li Bülbül, ‘Cumhurbaşkanı Hakaret’ suçundan sadece 2018 yılında 26 bin 115 kişiye soruşturma, 5 bin 233 kişiye dava açıldığını anımsattı.

ÖZGÜRLÜK VAADİYLE GELDİLER

Yargı Reformu Stratejik Belgesi kapsamında bu suç tanımının da yeniden ele alınması gerektiğini ifade eden Bülbül, “Düşünce ve ifade özgürlüğünün önünü açma vaatleriyle gelip vatandaşın yazdığı her kelimeye dava açmaya başladılar. Bu uygulama tam bir skandaldır. Bunun yanı sıra, günümüzde Cumhurbaşkanı aynı zaman da bir siyasi partinin de genel başkanıdır. Yani genel başkan sıfatıyla yapılan eleştiri ile Cumhurbaşkanı sıfatıyla yapılan eleştiri nasıl birbirinden ayrılacak? Yönetim sistemiyle bu kadar aykırı düşen bir uygulama olabilir mi?” dedi.

 

İlgili Haberler