Erdoğan'dan 15 Temmuz mesajı: Kılıçdaroğlu'dan tankların üzerine çıkması beklenirdi

Erdoğan'dan 15 Temmuz mesajı: Kılıçdaroğlu'dan tankların üzerine çıkması beklenirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz'a ilişkin konuştu. Erdoğan, "Kılıçdaroğlu'dan tankların üzerine çıkması beklenirdi" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz öncesi SETA Vakfı Genel Koordinatörü Prof. Dr. Burhanettin Duran’ın sorularını Kriter Dergisi’nin yeni sayısı için yanıtladı.

15 Temmuz’un en büyük destekçisinin CHP olduğunu savunan Tayyip Erdoğan, “Kılıçdaroğlu’dan tankların üzerine çıkması beklenirdi” dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Demokrasiyi ve milli iradeyi savunmak sadece iktidarın değil, herkesin görevidir. Demokrasiyi hedef alan girişimler karşısında siyasi ikbal kaygısı gütmeden, korkmadan, çekinmeden tepki koymaları gerekir. Ancak 1960'tan beri CHP'nin darbeyi destekleyen, müdahaleye çanak tutan bir politika izlediğini görüyoruz. 27 Mayıs'ın da, 28 Şubat'ın da, 15 Temmuz'un da en büyük destekçisi CHP'dir. Normal şartlarda bu tarz iddialı cümleler kuran birisinden, sözünü tutması ve tankların üstüne çıkması beklenirdi. Ancak CHP Genel Başkanı tankların üstüne çıkmak yerine darbecilerle anlaşıp tankların arasından kaçmayı tercih etti.

Tabii ortada çok ciddi bir muamma var. 4 yıl geçmesine rağmen açıklığa kavuşturulmamış sorular var. CHP Genel Başkanı 15 Temmuz gecesine dair şüphe bulutlarını artık dağıtmalıdır.

Açıkçası muhalefet partilerinin, özellikle de CHP'nin bu tarz eleştirilerine ilk defa şahit olmuyoruz. 18 yıllık iktidarımız döneminde, ülkemizi, milletimizi ve demokrasimizi güçlendirmek için attığımız tüm adımlarda, CHP'nin saldırılarına ve ithamlarına muhatap olduk.

İdlibli kardeşlerimize yine CHP'ye rağmen sahip çıktık. 15 Temmuz sonrasında FETÖ'ye karşı mücadelemizi yine CHP'ye rağmen sürdürdük. Aynı şekilde Libya ve Doğu Akdeniz'deki çıkarlarımızı CHP'nin muhalefetine rağmen savunduk ve savunuyoruz.

40 yıllık siyasi hayatımızda edindiğimiz tecrübe, bize CHP'nin millet ve memleket gibi bir derdinin olmadığını, Türkiye'nin çıkarları konusunda herhangi bir hassasiyetlerinin bulunmadığını göstermiştir. Şu an CHP eksenini kaybetmiş bir partidir. Rüzgar nereden eserse oraya yöneliyorlar. Sürekli bocalamalarının sebebi budur. Milli meselelerde CHP ve şürekasının ne dediğine değil, milletimizin ne dediğine, neyi talep ettiğine bakıyoruz. Bizim için asıl olan Türkiye ve Türk milletinin huzuru, emniyeti ve bekasıdır. Bunun dışındaki her şey lafügüzaftır

Etiketler :