Erdoğan'a canlı yayında sufle verildi

Erdoğan'a canlı yayında sufle verildi
Erdoğan'ın katıldığı canlı yayına ilişkin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel'in sosyal medyada yaptığı sufle paylaşımı olay yarattı. Adıgüzel: "Prompterlar, fısıldamalar havada uçuşuyor. Topluma ısrarla bir başarı var havası yansıtılmaya çalışılıyor ancak olmuyor olmuyor" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CNN Türk ve Kanal D ortak yayınında yaptığı konuşmalarda bir noktaya bakarak konuşması prompterdan okuduğunu düşündürdü. Öte yandan yayın esnasında Erdoğan'a fısıldayarak sufle verilmesi dikkat çekti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gazetecilerin sorularını yanıtladığı CNN Türk ve Kanal D ortak yayınına ilişkin attığı twitte  "Prompterlar, fısıldamalar havada uçuşuyor. Topluma ısrarla bir başarı var havası yansıtılmaya çalışılıyor ancak olmuyor olmuyor" dedi.
 

Kılıçdaroğlu'ndan prompter paylaşımı

Erdoğan'ın katıldığı canlı yayında prompter ve sufle ile konuşması sosoyal medyada yayılırken CHP'li Lider'i Kılıçdaroğlu: "Erdoğan, bırak “sorulara” vereceğin cevapları, bana edeceğin hakaretleri bile promptera yazdırmak zorunda kalıyorsun. Bir ilçe sular altında, ciddi felaket haberleri peş peşe geliyor ama senin ülkeyi yönetme kapasiten yok. Gazeteci fısıldaması ile söyleşi de gördü ülke sayende..."

Prompter kameraya yansıdı

Erdoğan'ın sorulara cevap verirken kullandığı prompter canlı yayında ekrana yansıdı.

promter.jpg

Babacan'dan Erdoğan'a gönderme

HaberTürk'te yayınlacak olan programa katılacağını söyleyen Babacan aynı saatlerde farklı bir kanalda canlı yayında olacak Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili gönderme yaparak "Akşam 21’de Habertürk’teyim. Aynı saatlerde soruları ve cevapları çoktan hazır olan bir yayın daha var, malum. Ezberlerden, klişelerden, hamasetten, yüksek sesten, propaganda aygıtından yorulmuş herkesi Habertürk başına beklerim" dedi.