Erdoğan ve Putin'in görüşme saati belli oldu

Erdoğan ve Putin'in görüşme saati belli oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bugün saat 16.00'da bir telefon görüşmesi gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazın Üsküdar Hz. Ali Camii'nde kıldı. Erdoğan, cuma namazının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiklerini belirterek , "Bugün de saat dört gibi sayın Putin ile görüşmemiz olacak. Her iki liderle de yapacağımız bu görüşmelerde önce alt yapıda ön görüşmeler neticesinde varılan bir mutabakat... Bunun getirisini artık liderler bazında özellikle Kırım ve Donbas noktasında bir adım atılması için bu en üst düzeyde sayın liderle görüşmenin ve bu konuya da ev sahipliği yapabileceğimizi kendilerine ifade ettik. Sayın Zelenski'nin olumlu bakışı var. Sayın Putin'in de daha önce bir olumlu yaklaşımı söz konusuydu. Temenni ederim ki bugün yapacağımız bu görüşme ile yani tarih olarak ne zaman olabilir onu onlar belirleyecek. Buna göre de İstanbulumuzda böyle bir liderler zirvesini gerçekleştirebilir ve bunun neticesinde inşallah bu olumsuz gidişi olumlu bir hale dönüştürmenin kararını iki liderle gerçekleştirebilirsek bizler de tabi Türkiye olarak bundan büyük bir mutluluk duyacağız" diye konuştu.

'Sıkıntı söz konusu değil'

İstanbul Boğazı'ında görülen deniz mayınlarına ilişkin ise Erdoğan , "Bunlar imha edildi. Bu konuyla ilgili olarak özellikle Deniz Kuvvetleri'miz ciddi bir çalışmanın, takibin gayreti içerisinde. Şu an için bir sıkıntı söz konusu değil. Bundan sonraki sürece yönelik de başta Savunma Bakanım olmak üzere Deniz Kuvvetleri tüm imkanlarıyla bu süreci takip ediyorlar. Sıkıntı yok ama tedbiri elden bırakmayacağız" ifadelerini kullandı. Erdoğan'a cuma namazında İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun eşlik etti.

Ne olmuştu?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kolombiyalı mevkidaşı Marta Lucia Ramirez ile ortak basın toplantısında Erdoğan ve Putin'in görüşme yapacağını söylemişti.

Ukrayna'daki gelişmelere ilişkin soruyu yanıtlayan Çavuşoğlu, "Liderler düzeyinde alınması gereken kararlar var, Bakanlar düzeyinde paraflanması muhtemel anlaşma var. Biz temaslarımızı sürdürüyoruz. Cumhurbaşkanımız da liderlerle görüşüyor, dün Zelenski ile görüştü, sayın Putin ile de görüşecek. Artık kalıcı ateşkesin sağlanması gerek" ifadesini kullanmıştı.