Erdoğan, Türk Hava Yolları’nı Türkiyeli yaptı

TÜRKSAT 5B Uydusu Hizmete Alma Töreni'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık Turkey yok Türkiye var. Bundan sonra uçaklarımızın gövdesine de Türkiye Hava Yolları yazacağız" ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın bu sözlerini Twitter'dan paylaşan İletişim Başkanlığı ise ifadelere gelen tepkiler üzerine paylaşımını sildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türksat Genel Müdürlüğü'nün Gölbaşı yerleşkesinde TÜRKSAT 5B Uydusu Hizmete Alma Töreni'nde konuştu.

Erdoğan konuşması sırasında, "Medyaya sesleniyorum, Ülkemizin uluslararası alanda Turkey olarak kullanılan ismini Türkiye'ye çevirerek sembolik öneme haiz bir adım daha attık. Artık Turkey yok, Türkiye var" ifadelerini kullanarak "Bundan sonra uçaklarımızın gövdesine Turkish Airlines değil Türkiye Havayolları yazacağız" dedi.

İletişim Başkanlığı Tweet sildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı da sosyal medya platformu Twitter hesabı üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerini içeren bir paylaşımda bulundu. Paylaşımda Erdoğan'ın sosyal medya hesabı etiketlenirken, "Ülkemizin 'Turkey' olarak kullanılan ismini Türkiye'ye çevirerek sembolik öneme haiz bir adım daha attık. Uçaklarımıza da Türkiye Havayolları yazacağız" ifadeleri yer aldı.

adsiz-tasarim-2022-06-14t155409-218.png

Bu ifadelere sosyal medyada tepki yağması üzerine İletişim Başkanlığı paylaşımını sildi. Sosyal medya kullanıcılarının durumu farketmesi üzerine İletişim Başkanlığı'nın paylaşımını silmesi de ayrı bir gündem konusu haline geldi.

Ekonomist Cem Başlevent ise, "Tweet silindiğine göre, 'Türkiye Hava Yolları' projesi, Türkiye Ekonomi Modeli'nden çok daha kısa ömürlü oldu" dedi.