Erdoğan: Millet açmış, aç olarak dolaşanları siz doyuruverin

Grup toplantısında konuşan Erdoğan, muhalefete "Neymiş; millet açmış, bundan bahsediyorlar. Aç olarak dolaşanları buyurun, siz de doyuruverin!" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün grup toplantısındaki konuşması hakkında ifadeler kullanan Erdoğan, "Türkiye'de hiç kimsenin bu haysiyet fukaralarından onur ve haysiyet dersi almaya ihtiyaçları yoktur. " dedi. 

Kılıçdaroğlu ve Akşener'in ziyaretlerine ilişkin ise, "Sözde siyasi parti genel başkanı olarak çıkış konuşanlara bakıyorsunuz, durmadan hep iftira. Millet açmış. Aç olarak dolaşanları buyurun siz de doyuruverin. Biz ne gerekiyorsa imkanları seferber ederek yaptık. Nankörlük parayla değil. Nankörlüğe devam ediyorlar" dedi. 

Erdoğan'ın satırbaşları ise şöyle: 

İstiklal Harbimizi başlatan ve zafere taşıyan Meclis bu Meclis'tir. Darbeler ve muhtıralar, vesayetle zayıflatılan Meclisimiz, milletinden aldığı güçle yine ülkemizi demokrasi rayına oturtmuştur. Vekillerle yapacağımız kahvaltılı toplantıları 24 Haziran'da yeniden başlatıyoruz. Biri İstiklal Harbi'nde biri 15 Temmuz'da olmak üzere iki defa gazilik ünvanıyla şereflenen Meclisimiz zorlu dönemlerden geçmiştir. 

Hamdolsun, Türkiye tüm sıkıntıların üstesinden gelerek, bütün saldırıları boşa çıkardı. Bağımsızlığımızdan taviz vermeyeceğimizi bütün dünyaya ilan etti.

Kılıçdaroğlu'na istifa yanıtı 

Dün CHP Genel Başkanı koltuğunda oturan zat lağım çukuru diye ifade ettiği bir takım iddiaları Meclis kürsüsünden tekrarlıyor. Aynı kürsü PKK terör örgütünün güdümündeki partinin savunma zemini haline de dönüştürüldü. Aynı kürsü, geçmişte FETÖ'nün kumpas projelerine de pervasızca alet edilmişti. 'Lağım çukuru' diye ifade edilen iddiaların peşinden gitmek ancak kendine oraya layık görenlerin işidir. Milletten umutlarını kesenler, gırtlaklarına kadar iç içe girdikleri terör örgütleri yetmemiş olacak ki şimdide suç örgütlerine bel bağlamış durumdalar. Evet onurlu insanların başvurduğu 'istifa' diye bir müessese vardır. Girdiği her seçimde 'Şu kadar oy alamazsam bırakırım diyen' her defasında onurunu ayaklar altına alıp koltuğunda oturmaya devam edenler önce aynanın karşısına geçip bunu kendilerine söylemelidir. Türkiye'de hiç kimsenin bu haysiyet fukaralarından onur ve haysiyet dersi almaya ihtiyaçları yoktur. 

'Tertemiz sicile sahip tek parti yine biziz'

Biz terör örgütleri ile, suç örgütleri ile mücadelemizi, sınırlarımıza yönelik tehditleri egemenliğimizi hedef alan saldırıları birilerinin yardımı ile değil milletimiz ile göğüsledik. AK Parti'yi ısrarla kirli senaryonun içine yerleştirme gayretlerini kabul etmemiz mümkün değildir.

Türkiye'de bugüne kadar tek parti faşizmiyle de vesayet, darbe heveslileriyle de, terör örgütleri ve organize suç şebekeleri ile de göğüs göğüse mücadele eden yegane parti biziz. Yarın da bu mücadeleyi sürdürebilecek tertemiz sicile sahip tek parti yine biziz. 

Bugün dünyada ülkemize uluslararası alanda iftira atan, suç yamamaya çalışan kesimlere baktığımızda, arkalarında üç-dört örgütün bulunduğunu görürüz.

Geçmişte çeşitli suç çetelerinin mensuplarının iddialarını biz dikkate almadık bile. Yeminli ülke düşmanlarının iftiralarını Meclis'e taşınmasına ısrar edenlere üzülüyoruz. Bugün bizim ülkemiz için yaptıklarımız ortadadır. İşte geçen hafta yeni bir gaz rezervi müjdesini milletimizle paylaştık. 

Türkiye’nin geleceği adına en küçük bir projelerini, programlarını, gayretlerini, hatta hayallerini duymadıklarımızın, örgütler üzerinden tedavüle sokulan senaryoların üzerine balıklama atlamalarının takdirini milletimize bırakıyoruz.

'Durmadan hep iftira'

Sözde siyasi parti genel başkanı olarak çıkış konuşanlara bakıyorsunuz, durmadan hep iftira. Millet açmış. Aç olarak dolaşanları buyurun siz de doyuruverin. Biz ne gerekiyorsa imkanları seferber ederek yaptık. Nankörlük parayla değil. Nankörlüğe devam ediyorlar. Milletimizden gayet güzel haberler alıyoruz ama bunlar çıkmış millet aç diyor. Rizeliyim. Trakya'dan bütün şu andaki oradaki üreticilerin çeltik üreticisinin yaklaşımının ne olduğunu da gayet iyi biliyorum. Bundan bihaber olanlar bundan anlamaz ki. 

'Çok güçlü bir alt yapı sistemi kurduk'

Evet, ben Rizeliyim. Rize'de çay müstahsilinin davranışını iyi bilirim. Trakya'daki üreticilerin çeltik üreticisinin yaklaşımını iyi biliyorum. Ama bunlardan bihaber olanlar kalkıp da çeltik üretici ne üretir bundan anlamaz ki... Bizler bütün bunları oradaki kooperatiflerin yöneticileriyle görüşerek adımlarımızı attık.

Yerli otomobilimize sahip olma konusundaki çalışmalarımız planladığımız gibi yürüyor. Tüm OSB'lerde yeni fabrikalar inşa ediliyor, kapasiteler genişliyor. Eğitimde okul öncesinden üniversiteye kadar güçlü altyapı kurduk, semeresini görmeye başlayacağız. Sporda da çocuklarımız ve gençlerimizi geleceğe hazırlayacak altyapı kurduk.

'Çevrecilik başlamış işleri durdurmak değildir'

Çevrenin korunmasında bugüne kadar yaptıklarımızın ve sorunlarla yapacaklarımızın kapsamlı bir değerlendirmesini ayrıca yapacağım. Bizim gündemimizde ülkemize ve milletimize yapacağımız hizmetlerden, eserlerden, 7 düvele karşı verdiğimiz ve vereceğimiz mücadelelerden başka konu yoktur. Milletimizle birlikte sizler de takip ediyorsunuz. Onlarca yol, tünel, köprü, baraj, millet bahçesi, toplu konut açılışı yapıyoruz.

Ülkenin ve milletin hayrını her projeyi engelleyerek çevrecilik yapılmaz. Çevrecilik daha önce başlamış işleri durdurmak hiç değildir. Diğer şehirlerimizi bu tür insafsızlıklara terk etmeyeceğiz.

'Ankara'daki havalimanını kim yaptı ya? Biz yaptık'

Bunların gözleri var görmez, kulakları var duymaz, dilleri hakikati söylemez. Bunların kalpleri mühürlü. Marmaray'dan geçmedin mi? Git bir geç. Avrasya var oradan geç. Yavuz Sultan Selim Köprüsü oradan bir geç. Osman Gazi, otoyollar geçmedin mi? Elbette kullanmıştır.

Ankara'daki havalimanını kim yaptı ya? Biz yaptık. Bundan önce böyle bir havalimanı Ankara'da var mıydı? Yoktu. Çanakkale Havalimanı bizim eserimiz. Bunlar bizim eserimiz. Nissibi köprüsü bizim eserimiz ama onlar Doğu'ya falan gitmezler zaten, bunlar salon sosyetesi olduğu için oralara uzanamazlar. İzmir Milletvekilisin ya İstanbul-İzmir otobanından da mı geçmedin?

Müsilaj sorunu

Nasıl Haliç'i tertemiz yaptıysak, inşallah bu müsilaj belasından da İstanbul'umuzu temizleyeceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hemen harekete geçti. Denetimler ise yoğunlaştırıldı. Bugüne kadarki tecrübelerimize dayanarak, Marmara'yı koruma eylem planını açıkladık. Alakalı illere genelge gönderildi. Kıyılarımızı bu tehditten korumak için bilimin desteğinin önemini biliyoruz. Müsilaj meselesine kalıcı çözüm getirme hususundaki yol haritamızı içeren Stratejik Planımızı da üç ay içerisinde inşallah tamamlıyoruz.

İstanbul'daki arıtma tesislerini törenle durduran, metro inşaatlarını betonla kapatan, pek çok yerde çöp toplamaktan bile aciz olan bu zihniyetin keyfine ülkeyi terk edemeyiz. Partisine bakmaksızın, işini yalamayan kurumların eksiğini kapatmaktan çekinmeyeceğiz.

Kanal İstanbul

Kanal İstanbul'un inşasına ise başlıyoruz. Ekolojik koridorlara ev sahipliği yapacak bu proje İstanbul'un göz bebeği olacak. 

2023 çok önemli. Var gücümüzle çalışmalıyız. Varsın birileri ülkemizin geleceğini lağımlarda arasın. Biz çıktığımız yoka milletimizle devam edeceğiz. 

 

Etiketler :