Erdoğan: Kabine sonrası turizmde müjdeyi vereceğim

Erdoğan: Kabine sonrası turizmde müjdeyi vereceğim
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya'nın seyahat yasağını kaldırmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Kabine toplantısının ardından turizmde KDV desteği konusunda müjdeyi vereceğim" dedi.

Antalya'nın Kemer ilçesindeki 5 yıldızlı otelin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, turizm sektörüne haziran sonunda bitecek olan KDV desteğiyle ilgili, "Mehmet bey '1 ay daha uzatalım' diyor. Pazartesi günü kabine toplantımızda bunu masaya yatırırız. Ulusa seslenişte inşallah bu müjdeyi ayrıca veririz" dedi. Aşılamada gelinen noktaya da değinen Erdoğan, "Artık inşallah hep beraber yeni bir döneme giriyoruz" diye konuştu. 

Türkiye'nin turizmde kazanç potansiyeli olan ülke olduğunu belirten Erdoğan, "Kendisi de sektörün içinde olan Kültür ve Turizm Bakanı'mız yurt içinde ve dışında adımları attı. Gidilmedik ülke bırakmadı. Almanya, İngiltere, Rusya. Bütün bunlarla koşuşturmayı yaptı. Sonunda bu ülkelerden müjdeler gelmeye başladı" diye konuştu.

"'Benim' diyen ülkelerin yapmadıklarını ülkemizde yaptık"

"Sağlık hizmetleri konusunda da 'benim' diyen ülkelerin yapmadıklarını ülkemizde yaptık. Turizmde Türkiye başarabilecek mi, diye bekleyenlere en güzel cevap oldu. Aşılamada atılımla birlikte inşallah hep beraber yeni bir döneme giriyoruz" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü.

"Seyahat kısıtlamaları listelerinden çıkmaya başladık. Fransa'dan sonra Rusya'nın kararını memnuniyetle karşılıyoruz. NATO'da Macron'la yaptığımız görüşmenin meyvesini aldık. Fransa da olumlu adımları attı. Böylece turizmcilerimiz 2021 sezonunun 2'nci yarısını değerlendirebilecek. 16 milyon misafiri geçen yıl ağırlamıştık. Bu yıl çok daha büyük rakamlara ulaşacağız. Yatırımcılarımıza yeni döneme hazırlanmalarını tavsiye ediyorum. Türkiye'de tatil yapan turist ülkemizden kolay kolay vazgeçemiyor. Hem ülkemizi tercih edenler hem de Türkiye kazanıyor."

'Müjdeyi ayrıca veririz'

Erdoğan, "Her ne kadar birileri eleştiri konusu haline getirse de biz milletimiz için en doğrusunu yapmaya kararlıyız. KDV desteğini de Mehmet bey sıkıştırdı. Haziran sonuna kadar uzattık. Mehmet bey '1 ay daha uzatalım' diyor. Pazartesi günü kabine toplantımızda bunu masaya yatırırız. Ulusa seslenişte inşallah bu müjdeyi ayrıca veririz" diye konuştu.