Erdoğan: İsteyen herkesin çalışacak işi var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Phaselis, tünelinin açılışında yaptığı konuşmada Ülkemizde herkes can ve mal güvenliğine sahiptir. İsteyen herkesin çalışacak işi vardır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Phaselis tünelinin açılışında yaptığı konuşmada dünya genelindeki salgın ve savaş nedeniyle başlayan sorunlardan en az etkilenen ülkeler arasında yer aldığını savundu. Erdoğan, “Ülkemizde herkes can ve mal güvenliğine sahiptir. İsteyen herkesin çalışacak işi vardır” dedi.

Bakan Karaismailoğlu'na hitap eden Erdoğan “Yeşilleri artırın. Yeşili severim, biliyorsun… Sen de Of’lu olduğun için senin de sevmen lazım” dedi.

'İsteyen herkesin çalışacak işi vardır"

Erdoğan konuşmasında şunları söyledi: "Dünyanın tamamında daha fazlasıyla yaşanan sıkıntıları sanki sadece Türkiye’ye mahsus gibi göstermeye çalışanların özellikle derdi milletin derdini dile getirmek değil küresel senaryoların borozanlığını yapmaktadır. Altını çizerek tekrarlıyorum, enerjiden gıdaya madenlerden teknoloji ürünlerine kadar pek çok alanda yaşanan fahiş fiyat artışları tüm dünyanın ortak sıkıntılıdır. Hatta Türkiye üretim gücü ve lojistik avantajlarıyla bu sıkıntıdan en az etkilenen ülkelerden biridir. Milletimden çoğu da mevsim etkisinden kaynaklanan istisnai durumları felaket tellahlığının malzemesi haline dönüştürmeye çalışanlara itibar etmemesini istiyorum. Hamdolsun ülkemizde herkes can ve mal güvenliğine sahiptir. İsteyen herkesin çalışacak işi vardır"