Erdoğan ilk kez kamera karşısında: Gezi ve Merkel'e yüklendi

Erdoğan ilk kez kamera karşısında: Gezi ve Merkel'e yüklendi
AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İdlib'de 34 askerin şehit olmasından sonra ilk kez kameraların karşısına geçti. İstanbul milletvekilleriyle yaptığı toplantıda konuşan Erdoğan, Almanya'nın mülteciler için para yollamamasını eleştirdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İdlib'de 34 askerin şehit olmasından sonra ilk kez kameraların karşısına geçti. İstanbul milletvekilleriyle yaptığı toplantıda konuşan Erdoğan, Almanya'nın mülteciler için para yollamamasını eleştirdi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Bezmialem Camii'ni 3 gün 3 gece işgal ettiler. Oradan bira şişeleri topladık.

Ana muhalefetin genel başkanı bunları aydınlık gençler olarak tanımladı. Bunlar, en hafif tabirle, aydınlık değil aldatılmış gençlerdir.

Bölgede yaşayan ve diğer yerlerden kaçarak gelen yaklaşık 4 milyon insan rejimin kanlı saldırıları nedeniyle sınırlarımıza doğru harekete geçmiştir. Bunların 1.5 milyonu şu an sınırımıza geldi. Biz bunlar için güvenli bölge oluşturma çalışmalarımıza devam ediyoruz.

25 metrekare, 30 metrekarelik briket barınaklarla onları orada iskân etmek istedik. Merkel'e dedim ki "Bak böyle bir durum var. Sizin bana daha önce verilmiş böyle büyük rakamlarla sözleriniz vardı. Şuraya gelin siz de destek verin." dedim. Söyleye söyleye bana anca "25 milyon avro destek verelim" dedi. Ona da tamam dedik. Sonra dedi ki "Kızılhaç'a verelim, onlar da Kızılay'a aktarır". Bu rakam takip ediyoruz, dediler ki "BM Mülteciler Başkomiserliğine gitmek durumundadır". Oraya gidecek, oradan da Kızılhaç ve Kızılay'a ancak gelebilir gibi bir yaklaşım ortaya koydular. Tabii böyle bir şey olmadı. Aradım tekrar şansölyeyi. "Para hazır" dedi. Dedim ki "Hazır olan para buraya gelmedi. Eğer bunu verecekseniz verin". "Vermeyecekseniz", dün söylediğimi söylüyorum, "o zaman bu mültecileri biz size gönderelim, size de 25 değil 100 milyon avro gönderelim". Ben onu da istemem dedi. Onu da istemiyorsanız niye BM'ye gönderiyorsunuz bu parayı. Bunu direkt bize gönderin.

Dün gece Trump diyor ki "Ya burada Putin'in ne beklentisi var?". Bunları söyledikten sonra dedim ki "Kamışlı'da bir petrol olayı var bunların" dedim. Bana "Orada petrol var mı?" dedi, "Orada petrol var ama dehlizi o kadar değil" dedim.

Şehitler tepesi hiçbir zaman boş kalmayacak. 36 şehidimiz bu milletin vatan savunmasının zirve yaptığı noktadır. Şehitlerin ailelerine şahsım, milletim adına başsağlığı diliyorum.

Dün bütün liderlerle görüştüm. Ana muhalefetin başı hariç. O beni aramadı. Neymiş, ben onu arayacakmışım. Ben niye seni arıyorum ya? Bütün dünya bizi arıyor, sen de bizi ararsın. Biz de sana bütün detaylarıyla her şeyi veririz.

AB'nin sözünü tutması lazım. Biz bundan sonra da sınırlarımızı kapatmayacağız. Biz bu kadar mülteciye bakmak, beslemek zorunda değiliz .

Her gelen veri yeniden yükselişe geçtiğimizi teyit ediyor. İşte turizmde 2019 yılını hamdolsun rekorla kapattık.

Ayrıntılar birazdan...

Etiketler :