'Erdoğan ihanet ettikleri için giderek sertleşecek'

'Erdoğan ihanet ettikleri için giderek sertleşecek'
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, cumartesi günü açıklamalarda bulunan Erdoğan'ın isim vermeden yeni parti kurma hazırlığındaki Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Abdullah Gül ile Mehmet Şimşek'e hedefine oturttu.

Abdulkadir Selvi yazısında Erdoğan'ın kızgınlık sebebini açıklayarak, giderek sertleşeceğini öne sürdü.

Selvi'nin yazısından o bölüm şöyle: 

Erdoğan'ın kızgınlığının nedeni

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehir Üniversitesi üzerinde yaşanan tartışma nedeniyle 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski başbakan yardımcıları Ali Babacan ile Mehmet Şimşek’i hedef aldı. “Halk Bankası’nı dolandırdılar” dedi. Erdoğan, “Kardeşim Abdullah” diyerek Cumhurbaşkanı adayı gösterdiği Abdullah Gül’den “Halef selef olduğumuz Cumhurbaşkanı aradı” diye söz etti. Demirel, Ecevit’in ismini anmamak için “hökümetin başındaki zat” derdi. “Ahmet Davutoğlu kardeşim” diyerek Başbakanlık görevine getirdiği Davutoğlu’na, “malum zat” diye hitap etti.

Mehmet Şimşek hariç Gül, Babacan ve Davutoğlu, bu ay içinde kuracakları partinin tabelalarını asacaklar. Erdoğan, ellerinden tutup Cumhurbaşkanı ve Başbakan koltuklarına oturttuğu isimlerin kendisine ihanet ettiğini düşündüğü için giderek sertleşecek.

Etiketler :